Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Djokovics folytatta döbbenetes sorozatát, de nem volt meggyőző + videó

Novak Djokovics bejutott a Roland Garros második fordulójába. A torna szerb címvédője a francia Pierre-Hugues Herbert ellen nyert három játszmában. Djokovics legutóbb 2010-ben veszített játszmát első fordulós Garros-meccsen, a sorozat folytatása ellenére mégsem állítható, hogy meggyőző lett volna a játéka.

2024. 05. 28. 23:03
Párizs, 2024. május 28.
A szerb Novak Djokovics a francia Pierre-Hugues Herbert ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 28-án.
Az idei Roland Garros volt egymás után a tizennegyedik, amelyen Novak Djokovics nem veszített szettet az első fordulóban Fotó: MTI/AP/Christophe Ena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Novak Djokovics az idei Roland Garros első fordulója utolsó meccseinek egyikén lépett pályára a párizsi centerpályán a francia Pierre-Hugues Herbert ellen, aki szintén aratott már nagy sikert a tornán, párosban 2018-ban és 2021-ben is Roland Garros-bajnok lett. Ettől persze még Djokovics volt a mérkőzés egyértelmű esélyese, a szerb még soha nem kapott ki a párizsi Grand Slam-torna első fordulójában.

Párizs, 2024. május 28.
A francia Pierre-Hugues Herbert a szerb Novak Djokovics ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 28-án.
Pierre-Hugues Herbert próbált meglepetést okozni Novak Djokovics ellen. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Ez az idei évig Rafael Nadalra is igaz volt, viszont Djokovics az első fordulókat tekintve olyan döbbenetes sorozattal a háta mögött érkezett Párizsba, amilyennel még a torna tizennégyszeres bajnoka sem büszkélkedhet: 2011 óta, azaz az idei előtt zsinórban tizenhárom fellépése alkalmával még csak játszmát sem veszített a Roland Garros első fordulójában.

 

Djokovics erős kezdése

Semmiképpen sem állítható, hogy Djokovics idén élete formájában játszana, de az első játszmában remekül játszott Herbert ellen, 6:4-gyel került előnybe, majd a második szett elején is azonnal brékelni tudott.

Itt azonban a szerb elakadt, Herbert azonnal visszazárkózott, és benne volt a pakliban, hogy megszakad a szerb sorozata. Djokovics sokat hibázott, a tie breakben viszont hozta a tőle megszokott szintlépést. No meg a látványos ünneplést is.

Herbert kétjátszmás hátrányban sem adta fel, Djokovics pedig sokat elégedetlenkedett, hogy nem sikerült hamar brékelni a harmadik szettben, majd néhány szurkoló is felbosszantotta, akik bekiabálással próbálták megzavarni lecsapás közben.

Herbert sokáig tartotta magát, 5:4-nél viszont Djokovics mindent bevetett, s végül meccslabdánál a francia kettős hibát ütött.

Djokovics tehát folytatta a sorozatát, de nem volt igazán meggyőző a játéka. Persze az is igaz, hogy a huszonnégy Grand Slam-győzelméből akadt néhány, amikor a torna elején még szenvedett.

A második fordulóban egy spanyol salakspecialista, Roberto Carballés Baena lesz Djokovics ellenfele. A keddi játéknap pontját egy másik spanyol játékos, Jaume Munar ütötte.

Roland Garros, 1. forduló, keddi érdekesebb eredmények

Férfi egyes
Djokovics (szerb, 1.)–Herbert (francia) 6:4, 7:6, 6:4
Ruud (norvég, 7.)–Meligeni Alves (brazil) 6:3, 6:4, 6:3
De Minaur (ausztrál, 11.)–Michelsen (amerikai) 6:1, 6:0, 6:2
Rune (dán, 13.)–Evans (brit) 6:4, 6:4, 6:4

Női egyes
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–E. Andrejeva (orosz) 6:1, 6:2
Ribakina (kazah, 4.)–Minnen (belga) 6:2, 6:3
Cseng (kínai, 7.)–Cornet (francia) 6:2, 6:1
Kaszatkina (orosz, 10.)–Frech (lengyel) 7:5, 6:1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.