Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Nadal kiesése után egy nappal káosz és búcsúünnepség a Roland Garroson

Rafael Nadal kiesése után nem volt búcsúünnepség, a Roland Garros keddi versenynapján viszont igen, méghozzá a hazai kedvenc, Alizé Cornet tiszteletére. A francia teniszező a 2007-es Australian Open óta egyetlen Grand Slam-versenyt sem hagyott ki, hatvankilenc egymás utáni részvételével női csúcstartóként vonul vissza. Cornet már a Roland Garros előtt bejelentette, hogy ez lesz az utolsó versenye, a búcsúmeccsét simán elveszítette az idei Australian Open-döntős Cseng Csin-ven ellen. Az eső miatt csak a két fedhető pályán láthattak eddig teniszt kedden a helyi szurkolók.

2024. 05. 28. 15:13
Párizs, 2024. május 27.
A spanyol Rafael Nadal búcsúzik a szurkolóktól, miután 3:6, 6:7, 3:6 arányban vesztett a német Alexander Zverev ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 27-én.
Rafael Nadal hétfői búcsúja után kedden hazai kedvenctől köszöntek el Párizsban Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap Andy Murray, hétfőn kapott ki a Roland Garros első fordulójában. Szinte biztos, hogy mindketten az utolsó meccsüket játszották a párizsi Grand Slam-tornán, búcsúünnepség azonban egyikük találkozója után sem volt. Nem mintha ne érdemelte volna meg a háromszoros Grand Slam- és kétszeres olimpiai bajnok Murray, s kiváltképp a tizennégyszeres Roland Garros-győztes Nadal, de mindketten nyitva akarták hagyni az ajtót, hogy esetleg még visszatérjenek. Alizé Cornet viszont határozottan kijelentette, hogy az idei Roland Garros karrierje utolsó versenye, a francia csúcstartót ennek megfelelően búcsúztatták a Cseng Csin-ven elleni vereség után.

Roland Garros Alizé Cornet búcsú Grand Slam rekord Rafael Nadal
Alizé Cornet hatvankilenc egymás utáni Grand Slam-tornán indult, az idei Roland Garros volt az utolsó versenye (Fotó: FFT/Corinne Dubreuil)

Cornet és Cseng két éve a Roland Garros nyolcaddöntőjében lépett egymás ellen pályára, de a francia sérülése miatt nem lett belőle valódi meccs, Cornet hazai pályán 6:0, 3:0-ig küzdött. Cseng azóta sztár lett, elvégre már Grand Slam-döntősnek mondhatja magát, s ezúttal sem adott esélyt ellenfelének, de azért a búcsúzó Cornet három játékot összehozott (6:2, 6:1).

Az idei Roland Garros volt egymás után a hatvankilencedik – és egyben az utolsó – Grand Slam-torna, amelynek főtábláján Cornet is szerepelt. A francia játékos ezzel a nők között csúcstartó, s a férfiak közül is csak a spanyol Feliciano López jutott tovább (79) nála.

A szókimondó játékosként is ismert Cornet legjobb Grand Slam-eredménye a 2022-es Australian Open-negyeddöntő, a világranglistán a legjobb helyezése a tizenegyedik volt. A francia legerősebb idénye a 2014-es volt, amikor háromszor is nyert az akkori világelső, Serena Williams ellen. Cornet két éve Wimbledonban Iga Swiatek elleni sikerével is bizonyította, hogy valóban bárkire veszélyes játékos.

Abban pedig semmi meglepő nem volt, hogy a búcsúünnepségen meghatódott.

 

Eső miatt szinte leállt a Roland Garros

Talán Cornet-t búcsúztatják az égiek is Párizsban. Az eső már az első két versenynapon is okozott kisebb fennakadásokat, de kedden a korábbiaknál jobban megcsúsztatta a programot.

A két kiemelt pálya fedhető, ezeken zajlanak a meccsek, a többin viszont a tervezett program első négy órájában egyetlen meccs sem kezdődött el, hiába mehettek fel kora délután a játékosok, a bemelegítés alatt újra eleredt az eső, tovább növelve a káoszt. Marozsán Fábián eredetileg 11.00-kor kezdte volna párosbeli szereplését a brazil Fernando Romboli oldalán, de 15.00-kor a szervezők úgy döntöttek, hogy a játéknapra kiírt összes párosmeccset – így találkozóját is – későbbi napra halasztják.

Cseng mellett addig még egy játékos, a 2022-es wimbledoni bajnok Jelena Ribakina jutott tovább kedden, ő 6:2, 6:3-ra nyert Bondár Anna párostársa, Greet Minnen ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.