Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Az egyik játékos szurkolóra támadt, a másik összefejelt a bíróval + videó

Vasárnap óta tart Párizsban a Roland Garros. Az év második Grand Slam-tornája hozott már néhány olyan jelenetet is, amire senki sem számított. Novak Djokovics amerikai esete óta tudjuk, mennyibe kerülhet egy óvatlanul elütött labda, Párizsban a francia Térence Atmane megúszta a leléptetést. A női tornán a US Open-bajnok Coco Gauff kevesebb mint egy óra alatt nyert Julija Avdejeva ellen, de még ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy a Grand Slam-debütáns orosz lányt furcsa baleset érje.

2024. 05. 27. 21:15
Julija Avdejeda Coco Gauff Roland Garros tenisz
Avdejevának nem csak Coco Gauff játéka okozott fejfájást Fotó: gotennis.ru
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években úgy tűnt, azon múlik a ponton kívül, dühből vagy csalódottságból elütött labda után járó büntetés, hogy az kit hogyan talál meg. Novak Djokovics 2020-ban a US Opent volt kénytelen leléptetettként befejezni, amikor az egyik vonalbírót trafálta el, tavaly pedig éppen a Roland Garroson volt hasonló eset, ott előbb egy labdaszedő, majd a japán Kato Miju lett a kárvallott. A Roland Garros idei első fordulójában viszont véget ért a következetesség, Térence Atmane megúszta a leléptetést.

Térence Atmane Novak Djokovics Roland Garros Sebastian Ofner eltalált néző
Térence Atmane nem járt úgy, mint korábban Novak Djokovics, de nem is örülhetett a meccs végén (Fotó: Shutterstock/Antonietta Baldassare)

Ilyenkor persze rögtön felmerülhet a rosszmájú sportrajongókban, hogy egy párizsi eseményen egy francia többet engedhet meg magának, mint más. A videón azonban hallható, hogy a lelátóról franciául követelnek piros lapot Atmane-nak.

A szabadkártyás francia korábban kétszettes előnyre tett szert az esélyesebb Sebastian Ofner ellen, és a leléptetést is elkerülte, a kiesést viszont nem. Az osztrák Ofner 3:6, 4:6, 7:6, 6:2, 7:5-re nyert, ő lett az első az idei Roland Garroson, aki kétszettes hátrányból fordítva jutott tovább.

Emlékezetes orosz debütálás

Hasonló fordulatokról szó sem volt Coco Gauff és Julija Avdejeva mérkőzésén. A US Open-bajnok amerikai játékos simán, 6:1, 6:1-re intézte el top 200-on kívül rangsorolt orosz ellenfelét, aki először próbálkozott Grand Slam-torna selejtezőjében, és azonnal fel is jutott a főtáblára.

A Roland Garroson 2022-ben döntőt játszott Gauff örülhetett a villámmeccsnek, mindössze ötvenkét percre volt szüksége a továbblépéshez. Mégis volt egy izgalmas jelenet a meccsen, amikor az egyik nyomot vizsgálva Avdejeva és Katarzyna Radwan-Cho székbíró véletlenül összefejelt. Szerencsére egyiküknek sem esett komoly baja, sőt Avdejeva talán az egész meccsen ekkor viselkedett a leginkább felszabadultan.

 

Kiesett a korábbi bajnok után az akkori elődöntős is

A görög Maria Szakkari 2021-ben a legjobb négy közé jutott Párizsban, sőt az elődöntőben meccslabdája is volt a torna későbbi győztese, Barbora Krejcíková ellen. Idén mindketten már az első fordulóban kiestek.

Krejcíková még vasárnap kapott ki a svájci Viktorija Golubictól, míg Szakkari hétfő este a tavaly nyár óta francia színekben versenyző Varvara Gracheva ellen szenvedett vereséget.

Szakkari hatodik kiemeltként a Roland Garros eddigi kiesői közül a legmagasabban rangsorolt játékos, s hiába fogadkozott a Roland Garros előtt, hogy felveszi a versenyt Swiatekékkel, a legutóbbi öt Grand Slam-tornából immár negyedszer az első fordulóban búcsúzott.

Roland Garros, 1. forduló, eddigi érdekesebb eredmények

Férfi egyes
Cicipasz (görög, 9.)–Fucsovics (magyar) 7:6, 6:4, 6:1
Marozsán (magyar)–Kukuskin (kazah) 6:2, 6:2, 6:3
Sinner (olasz, 2.)–Eubanks (amerikai) 6:3, 6:3, 6:4
Alcaraz (spanyol, 3.)–Wolf (amerikai) 6:1, 6:2, 6:1
Zverev (német, 4.)–Nadal (spanyol) 6:3, 7:6, 6:3
Rubljov (orosz, 6.)–Daniel (japán) 6:2, 6:7, 6:3, 7:5
Hurkacz (lengyel, 8.)–Mocsizuki (japán) 4:6, 6:3, 3:6, 6:0, 6:3
Dimitrov (bolgár, 10.)–Kovacevic (amerikai) 6:4, 6:3, 6:4
Moutet (francia)–Jarry (chilei, 16.) 6:2, 6:1, 3:6, 6:0
Wawrinka (svájci)–Murray (brit) 6:4, 6:4, 6:2

Női egyes
Pavljucsenkova (orosz, 20.)–Udvardy (magyar) 6:3, 6:4
Siniaková (cseh, 32.)–Gálfi (magyar) 7:5, 7:6
Swiatek (lengyel, 1.)–Jeanjean (francia) 6:1, 6:2
Gauff (amerikai, 2.)–Avdejeva (orosz) 6:1, 6:1
Vondrousová (cseh, 5.)–Masarova (spanyol) 6:1, 6:3
Gracheva (francia)–Szakkari (görög, 6.) 3:6, 6:4, 6:3
Dzsábir (tunéziai, 8.)–Vickery (amerikai) 6:3, 6:2
Ostapenko (lett, 9.)–Cristian (román) 6:4, 7:5
Collins (amerikai, 11.)–Dolehide (amerikai) 6:3, 6:4
Golubic (svájci)–Krejcíková (cseh, 24.) 7:6, 6:4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.