Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kínszenvedés a Red Bullnál, örömünnep a Ferrarinál

A Red Bull eddig csak árnyéka önmagának Monacóban, Max Verstappen csak a hatodik helyről, Sergio Pérez pedig a mezőny végéről indul a vasárnapi Formula–1-es futamon. A bikák helyett Charles Leclerc szerezte meg a pole pozíciót, ráadásul hátvédje is lehet a versenyen, ha a harmadik Carlos Sainz a rajt után valahogy Oscar Piastri elé kerül.

2024. 05. 25. 18:57
Charles Leclerc-é az első rajtkocka Monacóban
Charles Leclerc-é az első rajtkocka Monacóban Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Leclerc-nek (Ferrari) általában nem jön ki a lépés Monacóban. Hazájában ugyan már kétszer is megszerezte a pole pozíciót a tűzpiros autóval, nemhogy győzni nem tudott, még dobogós helyezése sincs innen

A Red Bull eddig csak küszködött a monacói pályán
A Red Bull eddig csak küszködött a monacói pályán. Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A 26 éves versenyző most bizakodva várhatta az időmérőt. Jó formában van, a legutóbbi két futamot a harmadik helyen fejezte be, és Monacóban két szabadedzést is megnyert. A kvalifikáció első két szakaszában minimálisak voltak a különbségek a legjobb eredményt elérő versenyzők között. Ehhez képest a Q3 alakult a legsimábban, Leclerc másfél tizeddel volt gyorsabb a második Oscar Piastrinál (McLaren).

– Eléggé izgultam, de fantasztikus érzés az élen végezni. De korábban már megtapasztaltam, hogy az időmérőn jó eredményt elérni nem garancia a sikerre, bár nagy segítségünkre lehet a vasárnapi futamon. Mindennek tökéletesen kell működnie holnap, ez az elmúlt években nem jött össze. De most jobb csapat vagyunk, és jó helyzetben vagyunk a verseny előtt. Biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokra leszünk képesek a futamon – mondta boldogan Leclerc.

A monacói pilótát az is segítheti a célja elérésében, hogy csapattársa, Carlos Sainz a harmadik helyről indul.

– Jól kell rajtolnom, és remélhetőleg ez Carlosnak is sikerül, és felzárkózik mögém az első kanyarban. Ha ez összejönne, az tökéletes lenne. Történjék akárhogy, de muszáj nyernünk – tette hozzá Leclerc.

Szörnyű napot zárt a Red Bull

Az első hármast Lando Norris (McLaren), George Russell (Mercedes) és (Red Bull) követi a sorban. Ez nem a címvédő napja volt. Verstappen nemigen tudott beleszólni a pole pozícióért való versengésbe, az utolsó mért körén ráadásul a falat is lekoccolta. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner abban bízik, hogy a futamon jobban fog muzsikálni az autó.

– Az igazat megvallva, kínszenvedés az egész hétvégénk. Nem feküdt az autónknak ez a pálya. Az utolsó körig még versenyben voltunk. Nem hiszem, hogy Charles-t el tudtuk volna kapni, de a másodiktól a hatodik helyezésig bármelyiket megszerezhettük volna – vélekedett Horner. – A tegnapi szabadedzéseken a szimulációk során jónak tűnt a versenytempónk, de hogy ezt holnap meg tudjuk-e mutatni, azt nem tudom. A forgalomtól is függ majd.  

Sergio Pérez (Red Bull) pedig még Verstappennél is csalódottabb lehet. Ő ugyanis már az első szakaszban kiesett, vasárnap a 18. helyről rajtol, így bizakodásra nem lehet oka egy olyan pályán, ahol nehéz előzni.

Vasárnap meglátjuk, sikerül-e előreverekednie magát a két Red Bullnak. A Formula–1-es Monacói Nagydíj 15 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend

1. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
2. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
Lando Norris (brit, McLaren)
3. sor:
George Russell (brit, Mercedes)
Max Verstappen (holland, Red Bull)
4. sor:
(brit, Mercedes)
Cunoda Juki (japán, RB)
5. sor:
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
Pierre Gasly (francia, Alpine)
6. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
7. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
8. sor:
Logan Sargeant (amerikai, Williams)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
9. sor:
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

Nico Hülkenberg (német, Haas) és Kevin Magnussen (dán, Haas) szabálytalan hátsó szárnyuk miatt a bokszutcából rajtolnak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.