Ancelotti elismerte, nem erre számított a Dortmundtól

Csak a második félidőre támadt fel a Real Madrid, de ez is elég volt a spanyol csapatnak, hogy tizenötödik alkalommal is megnyerje a Bajnokok Ligáját. A királyi gárda a szombati döntőben 2-0-ra múlta felül a Borussia Dortmundot, amely Carlo Ancelottinak meglepetést okozott.

2024. 06. 02. 6:10
Carlo Ancelotti ötödször emelhette magasba a BL-serleget
Carlo Ancelotti ötödször emelhette magasba a BL-serleget Fotó: AFP/Glyn KIRK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben a Borussia Dortmund egyértelműen a Real Madrid fölé nőtt, de a legfontosabb dolog hiányzott a támadásaiból, a gól. A szünetben pedig Carlo Ancelotti láthatóan hatni tudott a futballistáira, akik a második játékrészre felpörögve jöttek ki, egyre inkább átvették az irányítást, és az utolsó húsz percben szerzett két góllal eldöntötték a mérkőzést.

Edin Terzicnek még várnia kell az első BL-győzelmére
Edin Terzicnek még várnia kell az első BL-győzelmére Fotó: AFP/Adrian Dennis

Ancelotti szerint lustálkodott a Real Madrid

A 2-0-s siker a Real Madridnak a tizenötödik győzelmét hozta el Európa fő kupasorozatában, míg Ancelotti maga edzőként ötször hódította el a serleget (ebből kettőt az AC Milannal nyert). A lefújás után elismerte, csapatának nagyon meg kellett dolgoznia a trófeáért.

– Soha nem lehet hozzászokni ehhez az érzéshez. Nagyon nehéz dolgunk volt, nehezebb, mint gondoltam. Szenvedtünk az első félidőben, kicsit lusták voltunk, hagytuk, hogy úgy játsszanak, ahogy azt tervezték. A második jobb volt, összeszedtük magunkat, kevesebb labdát veszítettünk – foglalta össze a Real Madrid vezetőedzője.

Ancelotti a fehér ballett színeiben utolsó meccsét játszó Toni Kroosról is ejtett néhány szót. – Kicsit szomorú vagyok, de így akarta lezárni a karrierjét, és tisztelnünk kell a döntését. A lehető legjobb módon fejezi be, mindenki úgy szeretne visszavonulni, mint ahogy azt ő teszi – vélekedett az olasz szakember.

Hiányzott a gyilkos ösztön

Edin Terzic a maga első, a Borussia Dortmund pedig a második BL-trófeájáért szállt harcba. Hiába állították nagy kihívás elé a Real Madridot, a serleg a spanyolok vitrinjébe kerül.

– A Bajnokok Ligája-döntő elvesztése után nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Össze vagyok zavarodva. Büszke vagyok és csalódott. Mindkét csapat remekül teljesített a döntőben, mi az első pillanattól kezdve megmutattuk, hogy győzni jöttünk. Egy hullámhegyekkel és -völgyekkel teli idény utolsó meccse volt ez, szóval lesznek olyan játékosok, akik távoznak majd. Átéltünk néhány érzelmes pillanatot az öltözőben – árulta el a német csapat trénere, majd elmondta, mi döntött a Real Madrid javára.

– Az első félidőben úgy éreztük, hogy elkaptuk őket. A különbség az volt, hogy bennük megvolt a gyilkos ösztön. Belőlünk hiányzott.

A Dortmund korábbi, a Real Madrid jelenlegi játékosa, Jude Bellingham is erre világított rá: – Őszintének kell lennem: a Dortmund volt a jobb csapat az első félidőben, két-három góllal is vezethetett volna. De ha nem taposnak el minket, akkor visszaküzdjük magunkat a meccsbe.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.