Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

A foci Eb nyitómeccse előtt elképesztő dologra készülnek Münchenben

Pénteken a rendező Németország és Skócia mérkőzésével kezdődik el az idei labdarúgó Európa-bajnokság. Az összecsapás előtt az idén elhunyt német futball-legenda özvegye, Heidi Beckenbauer kíséri be a müncheni stadionba a foci Eb győztesének járó trófeát. A kivetítőkön kisfilmmel emlékeznek Franz Beckenbauer pályafutására, aki 1972-ben maga is Európa-bajnoki címet szerzett az NSZK válogatottjával.

Forrás: Metropol2024. 06. 13. 11:35
Franz Beckenbauer Heidi
Fotó: Getty Images/Gisela Schober
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franz Beckenbauer a német labdarúgás legendája, aki játékosként, majd szövetségi kapitányként is világbajnok lett. Az Eb-aranyérem „csak” a pályán jött össze neki, még 1972-ben, amikor az NSZK a döntőben simán, 3-0-ra nyert a Szovjetunió válogatottja ellen. Beckenbauer idén januárban hunyt el, a németországi Európa-bajnokság nyitómeccse előtt pedig méltó megemlékezést kap.

A Császár pályafutásáról kisfilmet vetítenek Münchenben a német–skót összecsapás előtt, a végső győztesnek járó trófeát pedig Beckenbauer özvegye kíséri be az arénába.

Heidi Beckenbauer mellett a másik két Európa-bajnoki címet nyert német válogatott csapatkapitánya, Bernard Dietz (1980) és Jürgen Klinsmann (1996) vonul be a müncheni stadionba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.