Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Lionel Messi visszatér Barcelonába? Az argentin klasszis fontos kérdésekre válaszolt

Jövő héten kezdődik az Egyesült Államokban a Copa América, amelyen Lionel Messi és Argentína a címvédésre tör. Az Inter Miami futballistája jól érzi magát jelenlegi klubjánál, a kontinenstorna miatt pedig végül lemondott arról, hogy részt vegyen a párizsi olimpián. A Barcelona már nem, a 2026-os világbajnokság viszont még beleférhet Messi karrierjébe.

Forrás: Origo2024. 06. 13. 10:30
Football: Major League Soccer (MLS) - Regular season: Inter Miami CF v St. Louis CITY SC
Lionel Messi Barcelona Copa América Párizs olimpia 2026 foci vb
Lionel Messi nagyon megkedvelte az Inter Miami rózsaszín mezét Fotó: AFP/Chris ARJOON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Barcelona ikonja, aki csak a katalán klub anyagi helyzete miatt kényszerült más csapatba. A Párizsban töltött két év után az argentin klasszis ma már az Inter Miami játékosa, de időről időre felvetődött a lehetősége, hogy esetleg még visszatérne Barcelonába. Lionel Messi a jövő héten rajtoló Copa América előtt tiszta vizet öntött a pohárba, s arról is beszélt, mikor jöhet el a visszavonulásának ideje. Az olimpia már nem nyitott kérdés, a 2026-os világbajnokság viszont igen.

Football: Major League Soccer (MLS) - Regular season: Inter Miami CF v St. Louis CITY SC
Lionel Messi Barcelona olimpia foci vb copa américa
Lionel Messi a következő hetekben nem az Inter Miami, hanem Argentína színeiben játszik az Egyesült Államokban (Fotó: AFP/Chris Arjoon)

Idén az Egyesült Államokban a címvédés lesz a tét Argentína számára a június 20. és július 14. között zajló Copa Américán, s ugyanez lesz a helyzet két év múlva, a következő labdarúgó-világbajnokságon. Az idei tornán biztosan pályára lép Messi, a vb viszont még kérdéses.

– Tudva, hogy harminckilenc éves leszek akkor, nehéznek tűnik számomra, de meglátjuk, hogyan érzem magam fizikailag – mondta Messi az ESPN-nek adott interjúban, amelyet az Origó szemlézett.

Lionel Messi ott lesz a párizsi olimpián?

A Copa América miatt Messi áldozatot hozott. Bár a selejtezősorozat után úgy tűnt, hogy minden idők egyik legjobb futballistája lehet az egyik túlkoros Argentína olimpiai keretében, Messi megerősítette, hogy nem lesz ott Párizsban, mert azzal már túl sűrű lenne a nyara.

A harminchét éves klasszis a visszavonulásáról is beszélt.

– Nagyon önkritikus vagyok. Tudom, mikor vagyok jó, mikor vagyok rossz, mikor játszom jól, mikor játszom rosszul. És amikor úgy érzem, eljött a visszavonulás ideje, megteszem anélkül, hogy az életkoromra gondolnék. Ameddig jól érzem magam a pályán, játszani fogok, mert ez az, amit szeretek, és amit tudok – szögezte le Messi.

Barcelona Messi nélkül marad

Az argentin futballista azt is világossá tette, hogy klubot már nem fog váltani, akármikor is jön el a visszavonulásának ideje, az Inter Miamiban marad pályafutása végéig.

– Jobban élvezem a játék minden egyes percét, mint néhányszor korábban, hiszen pontosan tudom, hogy már csak egyre kevesebb lesz belőle. És már azt is tudom, hogy a jelenlegi csapatomban fejezem be a karrieremet – fogalmazott Messi, ezzel egyértelműsítve, hogy Barcelonába sem tér már vissza.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.