Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Marco Rossi kiterítette a kártyáit az Izrael elleni meccs után

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Debrecenben Izraelt az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén. A találkozót követő sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, Szoboszlaival nincs gond, okosan kért cserét az izomfáradtsága miatt, Callum Stayles állapota viszont több aggodalomra ad okot. A kapitány több posztról is elárulta a terveit.

2024. 06. 08. 21:21
Marco Rossi győzelem után mosolyogva beszélt a sajtótájékoztatón. Fotó: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzése jól sikerült a magyar válogatottnak, hiszen 3-0-ra legyőzte Izraelt. Ugyanakkor sérülés miatt kellett lecserélni Callum Stylest és Szoboszlai Dominikot is. A találkozót követő sajtótájékoztatón érthető módon mindenki elsősorban a két futballista állapotára volt kíváncsi, és erről szövetségi kapitány ezt mondta:

20240608__MI_137
Fotó: Mirkó István

– Ami Szoboszlai Dominikot illeti, semmi aggasztó nincs az állapotával kapcsolatban. Hogy ne tegyük ki semmilyen kockázatnak, amely megakadályozná, hogy jövő szombaton pályán lássuk, lecseréltük. Nagyon jól tette, hogy cserét kért – mondta el a szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, a szintén idő előtt lehozott Callum Styles miatt komolyabb aggodalomra van okuk, ugyanakkor remélik, ő is bevehető lesz a kontinenstorna kezdetére.

 

Marco Rossi a kapuba Gulácsi Pétert állította, ezzel eldőlt, hogy mellette tette le a voksát, az RB Leipzig kapusa kezd majd az Európa-bajnokságon, nem pedig A szövetségi kapitány a mérkőzést így értékelte:

– A mai mérkőzésre azt volt a célunk, hogy győzzünk és meggyőzzünk. Az első félidőben ezt sikerült elérnünk, a másodikban kevésbé. A szünet után lelassult a mérkőzés, igaz, ez a cserékkel is okolható. 

Mint önök is bizonyára tudják, ha Szoboszlait és Sallai Rolandot is lehozom a pályáról, nehéz őket pótolnia másoknak. A játékosaink összességében jól teljesítettek. Sikerült az izraeliek vonalait megbontani, a játék súlypontját a különböző területek között áthelyezni.

A második játékrészben is adódtak kapura lövési kísérleteink. Egy dolog van még, amin még sokat kell dolgoznunk. Hogy pontosan mi ez, azt megtartanám magamnak, de annyit azért elárulok, hogy az energiakezeléshez és a mérkőzés olvasásához, értelmezéséhez van köze.

20240608__MI_143
Bolla Bendegúz (balra) lehetőséget kap majd az Európa-bajnokságon  Fotó: Mirkó István

A kapitány beszélt arról is, hogy a mai meccset végigjátszó Bolla Bendegúz és az enyhe izomsérülése miatt a kispadon pihenő Loic Nego közül kire számít majd első számú jobb oldali szárnyvédőként az Európa-bajnokságon, és elárulta, hogy ha mindketten jó állapotban lesznek, akkor mindkettőjüket játszatni fogja, mert nemzetközi szinten egyaránt magas minőséget képviselnek. Ugyanez igaz a belső védő posztján, amelyre és Dárdai Márton is pályázik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.