Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szoboszlai Dominik megsérült, és elmondta, mennyire súlyosan

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-re legyőzte Izraelt az utolsó felkészülési mérkőzésén. A csapat a 22. percben már 3-0-ra vezetett, és ennyi maradt a végeredmény. Szoboszlai Dominikot sérülés miatt le kellett cserélni, de az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozva mindenkit megnyugtatott, nincs nagy baj. Varga Barnabás önbizalmának jót tett a két gólja, Marco Rossi pedig a nehéz döntésekről beszélt.

2024. 06. 08. 20:40
20240608__MI_138
Szoboszlai Dominiket előbb ápolni kellett, majd le is cserélte Marco Rossi az Izrael elleni mérkőzés második félidejében. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lejátszotta az utolsó felkészülési mérkőzését a magyar válogatott a június 14-én kezdődő Európa-bajnokság előtt. Parádés első 22 perccel 3-0-ra nyert, mindhárom gólt abban az időszakban szerezte, Varga Barnabás először gólpasszt adott, utána viszont kétszer ő talált be Izrael hálójába.

Varga Barnabás duplázott (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

– Fontos volt nekem ez a két gól, jót tett az önbizalmamnak, örülök, hogy az utolsó felkészülési meccs így sikerült – mondta a Ferencváros csatára az M4 Sport kamerája előtt. – A dublini vereség után sok mindent átbeszéltünk, és ennek köszönhetően is működött a támadójátékunk az első félidőben. A debreceni szurkolók fantasztikusak voltak, tudjuk, mindenki nagyon szorít nekünk, és igyekszünk ezt majd meghálálni az Európa-bajnokságon. 

Szoboszlai elégedett

Aggodalomra adott okot, hogy a második félidő elején fogta a lábát, leült a gyepre, és cserét kért. A legfontosabb kérdés tehát az volt, hogy mennyire súlyos a sérülése, de mindenkit megnyugtatott: 

– Jól leszek. Éreztem, hogy beállt a lábam, ezért kértem cserét, nem akartam kockáztatni. Nagyon jól kezdtünk, az első félidő nagyon jó volt, a második nyögvenyelős lett, de stabilan tartottuk a labdát, jó főpróba volt. Régóta ismerjük egymást Bolla Bendegúzzal, jól meg is értjük egymást, ez most is látszott. Felkészülten várjuk az Európa-bajnokságot, most az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen a jövő szombati rajtra. 

jól játszott (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

Sallai gólokra vágyik

Az első gól szerzője, Sallai Roland a harmadiknál visszaadta a gólpasszt Varga Barnabásnak. Ő így látta a találkozót:

– Meg tudtuk csinálni mindazt, ami hiányzott az írek ellen. Sajnos felemás lett a meccs, mert a második félidő nem sikerült jól, az ellenfélnek is lett helyzete, erre is figyelnünk kell majd az Európa-bajnokságon. A gólom ad egy plusz lökést, nagyon szeretném Németországban is gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot. 

nehéz döntései

Marci Rossi szövetségi kapitány Dublinban borúsan nyilatkozott, most mosolyogva állt a kamera elé. 

– Ma motiváltan és jól kezdtünk, a debreceni szurkolók inspirálták a csapatot, ráadásul még fájt a dublini vereség, javítani akartunk – mondta. – A szünet után a sok csere miatt már nem működött ugyanolyan hatékonyan a csapat, Sallait és Szoboszlait lecserélni nem volt könnyű döntés. Ha ők nincsenek a pályán, csökken a nyomás az ellenfélen. A gyengébb időszakban is akadtak jó kezdeményezéseink, biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzésen ennél is jobbak leszünk. Callum Styles rúgást kapott, még nem tudom, mekkora a baj, Szoboszlaival nem lesz gond, izomfáradtság miatt jött le. Vasárnap pihenünk, hétfőn pedig edzünk, majd indulunk Németországba. Debrecent szeretem, nagyon szeretik a futballt, kiválóan támogatták a szurkolók a csapatot. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.