Nagelsmann leoltotta az újságírókat, inkább a szurkolókra kíváncsi

Julian Nagelsmann a péntek esti sajtótájékoztatón előbb csendre intette az újságírókat, majd a szurkolókhoz fordult. A németek szövetségi kapitánya olyan hangzavart szeretne a Skócia elleni, péntek esti nyitómeccsen, hogy a saját hangját se hallja. Fokozódnak az indulatok az Európa-bajnokság rajtja előtt.

2024. 06. 14. 10:39
Julian Nagelsmann, német válogatott
Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya érthetően feszült az Európa-bajnokság rajtja előtt Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA /AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kicsit most úgy érzem magam, mint az iskolában. Talán mindannyian lehetnénk kicsit csendesebbek. Az igazán jó lenne. Köszönöm – Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatottszövetségi kapitánya kissé türelmetlenül így figyelmeztette az újságírókat, mint kiderült, elsősorban a skót sajtósokat az Európa-bajnokság Németország–Skócia szereposztású nyitómérkőzése előtt, szúrta ki az Origó a svájci 20min.ch. lap nyomán

német válogatott, Julian Nagelsmann, újságírók, szurkolók, nyitómeccs
Julian Nagelsmann a német válogatott utolsó edzésén a nyitómeccs előtt (Fotó: AFP/DPA/Christian Charisius)

Később aztán éppen Nagelsmann volt az, aki hangzavarért esedezett. Mármint a péntek esti nyitómeccsen.

– Arra kérek mindenkit, hogy a stadionban legyen majd hangos. Lehet, elviszem majd innen a skót sajtó képviselőit, de egyébként ti is tudtok hangosak lenni! – fordult a német újságírókhoz, majd a szurkolóknak üzenve hozzátette:

– Boldog vagyok, amikor kommunikálhatok a játékosokkal a mérkőzés alatt, de pénteken nem bánnám, ha nem tehetném, mert túl hangos lenne a stadion.

A német szakvezető bizakodó a Skócia elleni nyitómeccs előtt, részben megint csak a szurkolókra gondolva.

– Le tudjuk győzni a nyomást, és legyőzhetjük Skóciát is. Azt szeretném, hogy mindannyiunknak számára nagyszerűen alakuljon ez a verseny. Ki kell használnunk a hazai pálya előnyét – jelentette ki Nagelsmann. Majd mindenkit megnyugtatott, hogy a német válogatottból mindenki egészséges, s mindenki szeretne bekerülni a kezdőcsapatba.

 

Németországban érthetően hatalmas várakozás előzi meg az Európa-bajnokságot, a németek egyik legendája, Lothar Matthäus kimondta: a német válogatottat tartja a torna esélyesének.

Németország Magyarországgal együtt az A csoportban szerepel, a magyar válogatott szombaton 15.00-tól Kölnben Svájccal játszik az első fordulóban.

A Szpíker korner legfrissebb adásában is az Eb A csoportjának első fordulója volt a téma:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.