Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Matthäus Eb-tippje: korábbi kapitányunk hálátlan a magyar válogatotthoz

Lothar Matthäus a legolvasottabb német lap, a Bild publicistájaként dolgozik az Európa-bajnokságon. Matthäus nem meglepő módon azt tippeli, hogy Németország nyeri meg az Európa-bajnokságot. Sérelmezhetjük, hogy a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányaként egyetlen szót sem vesztegetett Marco Rossi csapatára, de még csak Szoboszlai Dominikra sem, aki pedig mások szerint is az Eb egyik sztárja lehet.

2024. 06. 13. 11:49
Lothar Matthäus
Lothar Matthäus a német válogatott győzelmére számít az Európa-bajnokságon Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pozitív feszültség, nagy várakozás van bennem, hogy végre elkezdődik. Ugyanaz az érzés kerít hatalmába, mint egykoron, amikor játékosként készültem az első meccsünkre egy nagy tornán. Pénteken hazai pályán Skócia ellen mutatkozunk be az Európa-bajnokságon. Csakúgy, mint akkoriban játékosként, szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy meg tudjuk nyerni a tornát. Ez a tippem: Németország lesz az Európa-bajnok” – így kezdődik Lothar Matthäus írása a német Bild című lapban, ahol publicistaként rendszeresen megosztja a véleményét az olvasókkal, amellett természetesen, hogy az RTL szakértőjeként is dolgozik az Eb alatt. 

Lothar Matthäus,  német válogatott, magyar válogatott, Szoboszlai Dominik, foci Eb 2024, Európa-bajnokság, tipp
Lothar Matthäus 63 évesen is kitűnő formában van (Fotó: Bild/Witters)

Matthäust nem sokkolta, hogy a német válogatott gyenge játékkal csak 2-1-re verte Görögországot a múlt heti felkészülési mérkőzésén.

 

Matthäus német–francia döntőt vár az Eb-n

A német válogatottal világ- (1990) és Európa-bajnok (1980), 150 fellépéssel német rekorder legenda szerint a német válogatott megnyeri az A csoportot, sőt a német válogatott tovább útját is megjósolja: szerinte a németek a nyolcaddöntőben Szerbiát, a negyeddöntőben Spanyolországot, az elődöntőben Portugáliát, végül a döntőben Franciaországot legyőzve nyerik meg az Európa-bajnokságot.

Matthäus szerint Németország mellett Franciaország, Anglia és Portugália az Európa-bajnokság másik három esélyese, a vezette Horvátország pedig a sötét ló. Ez eddig rendben. Azt nem is várjuk a 63 éves legendától, hogy Magyarországot a favoritok között említse, de mint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya néhány gondolatot igazán szánhatott volna csapatára.

De nem, Matthäus – aki áprilisban jelentette be, már nem kíván edzőként dolgozni – megfeledkezett rólunk, egyetlen szót sem szánt a mieinkre. Ami azért is furcsa, mert a katari vb-t értékelve Matthäus arról is beszélt, a magyar válogatottnak is ott lett volna a helye a tornán.

 

Matthäus Szoboszlairól sem tett említést

Lothar Matthäus közhelyesen megemlítette, kik lehetnek az Európa-bajnokság legnagyobb sztárjai: Ő is kíváncsi rá, a hatodik Európa-bajnokságán mire lehet képes, továbbá meglepetést említve sokat vár Rafael Leaótól, a portugál válogatott szélsőjéről. nem fért bele ebbe a felsorolásba sem.

Matthäus nem csupán a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Budapesten is van otthona, szeret itt élni. Ez alapján feledékenynek, sőt kissé hálátlannak is mondhatjuk a véleményét.

Szoboszlai Dominik népszerűsége persze Matthäus dicsérete nélkül is az egekben, miként azt a magyar válogatott szerdai nyílt napján is tapasztalhattuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.