Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Southgate reagált arra, hogy megdobálták az angol szurkolók + videó

A labdarúgó Eb-n a C csoport zárófordulójában az angolok kedd éjjel 0-0-s döntetlent játszottak a szlovénekkel, csoportelsőként továbbjutottak, de a szurkolóik nem elégedettek. A lefújás után műanyag söröspoharakkal dobálták meg Gareth Southgate szövetségi kapitányt.

2024. 06. 26. 8:49
UEFA EURO 2024 - Group C England vs Slovenia
Gareth Southgate (balra) a lefújás után megköszönte a szurkolók biztatását Fotó: EPA/Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott a négy legjobb csoportharmadik egyikeként már kedden bejuthatott volna a nyolcaddöntőbe, ha Anglia legyőzi Szlovéniát a C csoport utolsó fordulójában, ám az angolok nem tették meg ezt a szívességet együttesének, ugyanis 0-0-s döntetlen lett a vége. Az angolok az egész meccsen nagyon kevés helyzetet tudtak csak kialakítani a hősiesen védekező szlovénekkel szemben, akik a döntetlennel szintén továbbjutottak.

UEFA EURO 2024 - Group C England vs Slovenia
sem tudott betalálni a szlovén kapuba Fotó: EPA/Yoan Valat

S bár Anglia csoportelsőként biztosította be helyét a legjobb 16 között, a szigetországi szurkolók dühösek, mert és társai a három meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, és csupán két gólt rúgtak. Igaz, csak egyet kaptak. A lefújás után Gareth Southgate szövetségi kapitány és csapata kisétált a szurkolókhoz, megköszönve a biztatásukat, ám a csalódott drukkerek cserébe műanyag poharakat dobáltak feléjük.

Forrás: UEFA

Southgate: Megértem a negatív hangokat velem kapcsolatban

– Megértem őket. Én nem fogok meghátrálni, és a legfontosabb most az, hogy a szurkolók se hátráljanak ki a csapat mögül. Megértem a negatív hangokat velem kapcsolatban, és jobb, hogy velem szemben teszik ezt, mint a játékosokkal. Ugyanakkor egyetlen csapatnál sem láttam, hogy ezt kapták volna a szurkolóiktól a továbbjutás után – idézi az Origó Southgate-et, aki kijelentette, hogy nem foglalkozik a kritikákkal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.