Szoboszlai kapitányt ünnepli a futballvilág, kiérdemelte

Az örömteli pillanatok előtt hosszú-hosszú perceken keresztül az aggodalom volt az úr a pályán a Skócia–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzésen, hiszen egy ütközés után Varga Barnabás sokáig a gyepen feküdt, majd hordágyon hagyta el a pályát. A támadó állapota stabil, a futballvilág ezt ünnepli, illetve a csapatkapitány Szoboszlai Dominik lélekjelenlétét, aki azonnal társa segítségére sietett.

2024. 06. 24. 11:12
Szoboszlai Dominik a Skócia elleni Eb-mérkőzésen
Szoboszlai Dominik a Skócia elleni Eb-mérkőzésen Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott két vereség után megszerezte első győzelmét a németországi Európa-bajnokságon, és ez még nagyon sokat érhet, hiszen a skótok elleni 1-0-nak és a három pontnak köszönhetően Szoboszlai Dominikéknek megmaradt az esélyük arra, hogy a kieséses szakaszban folytassák. 

De ami a győzelemnél is fontosabb, hogy Varga Barnabás állapota stabil. A gólerős csatár a skótok kapusával, Angus Gunn-nal ütközött össze, majd hosszú-hosszú perceken keresztül feküdt a gyepen, ponyvák között, mielőtt egy hordágyon elhagyta volna a pályát. Mint utólag kiderült, a Ferencváros játékosának eltört az arccsontja, műtét vár rá, és az Eb-n már akkor sem léphet pályára, ha a magyar válogatott eléri a nyolcaddöntőt.

Bár az ütközés után azonnal látszott és a csapattársai is jelezték, hogy Varga Barnabásnak azonnali orvosi ellátásra van szüksége, a segítség lassan érkezett. Ezt a játékosok sem nézhették tétlenül, Botka Endre számon kérte a hordágyat hozó személyzetet, miért késlekednek, Szoboszlai Dominik pedig egyenesen elkapta a hordágyat, és futva vitte oda a földön fekvő támadóhoz.

A csapatkapitány tettéről Liverpoolban is megemlékeztek, büszkék voltak rá. De nemcsak őket nyűgözte le Szoboszlai reakciója, kis túlzással az egész futballvilág őt ünnepelte, a közösségi oldalakat ellepték a magyar középpályásról szóló bejegyzések. Íme néhány közülük:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.