Egy popsztár lökheti az Eb-döntőbe az angolokat

A németországi Európa-bajnokság kezdete óta rengeteg kritika érte az angol labdarúgó-válogatottat és Gareth Southgate-et. A Hollandia elleni szerdai elődöntő előtt a szövetségi kapitány elmondta, kissé megnyugodott a társaság, sikerült kizárniuk a külső zajokat. Mindehhez az egyik legsikeresebb szigetországi popénekes is hozzájárult.

2024. 07. 10. 12:58
Az angol játékosok öröme a Svájc elleni tizenegyespárbaj végén
Az angol játékosok öröme a Svájc elleni tizenegyespárbaj végén Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia csalódást keltő teljesítménnyel, de bejutott a németországi Európa-bajnokságon a legjobb négy közé, ma 21 órakor pedig Hollandiával azért küzd meg, hogy a franciákat kiejtő Spanyolországban összecsaphasson a döntőben.

Ed Sheeran a helyszínen izgulta végig az angolok Szlovákia elleni nyolcaddöntőjét
Ed Sheeran a helyszínen izgulta végig az angolok Szlovákia elleni nyolcaddöntőjét Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Pedig az angolok már a nyolcaddöntőben majdnem kipottyantak, Szlovákiával meggyűlt a bajuk, hosszabbítás után gyűrték le őket, aztán a nyolc között Svájc csak büntetőpárbaj után adta meg magát.

Ed Sheeran is segítheti az angolokat

A csoportkör után sokat kritizálták a Háromoroszlánosokat, Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint ezek után fordulópontot jelentett nekik a tornán, hogy a nyolcaddöntőben visszatáncoltak a kiesés széléről.

– Egyértelmű, hogy valami megváltozott. Az Európa-bajnokság kezdetén az elvárások miatt nagy volt a nyomás a játékosokon, a külső zajok hangosabbak voltak, mint valaha. Ezért nem jutottunk el arra a szintre, ahová szeretünk volna. Ezt figyelembe véve lenyűgöző, hogy a játékosok valamilyen úton-módon mindig győzni tudtak. Szintet léptünk a kieséses szakaszban, aztán a negyeddöntőben újra, javult a játékunk – állapította meg a szövetségi kapitány, aki elárulta, a nehéz győzelmeken kívül lökést adott a játékosoknak Ed Sheeran privát koncertje is. 

– Nagyon szerencsések voltunk, Ed Sheeran énekelt nekünk. Aztán a srácok legurítottak egy pár sört az utolsó meccs előtt. Az ilyen programok is erősítik a csapatszellemet, de a legjobb módszer erre az, ha a 92. percben még a saját kaputok elől fejeltek ki egy labdát, a 96.-ban pedig az egyenlítő gólért küzdötök – utalt a szlovákok elleni meccsre a tréner.

Southgate a legutóbb ezüstérmet ért el a válogatottal az Európa-bajnokságon, ami az angolok eddigi legjobb eredménye a kontinenstornákról. Az edző reméli, most e téren is szintet lépnek.

– Most a torna azon szakaszában vagyunk, amikor azt kérdezgetjük, mit érhetünk el, ahelyett, hogy azon lamentálnánk, mi sikerülhet félre. Esélyünk van rá, hogy történelmet írjunk, és örülünk ennek. Ez lehet az első alkalom, hogy Anglia olyan Eb-döntőben szerepel, amelyet nem Angliában rendeznek. Próbálunk új magasságokat elérni. Ez bonyolult feladat, de a srácok eddig nagyszerűek voltak – tette hozzá Southgate.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.