Nem került elő Mbappé maszkja, Deschamps a vereség okairól beszélt

A francia labdarúgó-válogatott kedden olyasmit ért el, amit korábban még nem a németországi Euróba-bajnokságon, de ez is kevés volt a győzelemhez a spanyolok ellen az elődöntőben. Didier Deschamps magára vállalta a felelősséget a 2-1-es vereséget követően, kiváló spanyol csapatról és Kylian Mbappé maszkjáról is beszélt.

2024. 07. 10. 7:13
Kylian Mbappé maszk nélkül sem nyújtotta azt a teljesítményt, amit elvártak tőle
Kylian Mbappé maszk nélkül sem nyújtotta azt a teljesítményt, amit elvártak tőle Fotó: AFP/APA-PictureDesk/Franz Kirchmayr
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tizenegyes és az ellenfelei két öngólja után a francia válogatott az elődöntőben végre akciógólt is szerzett a németországi Eb-n. Kylian Mbappé beadása után Randal Kolo Muani már a 9. percben a spanyolok kapujába fejelte a labdát. Didier Deschamps csapata így jó lábbal lépett bele a mérkőzésbe, de a tornán végig remeklő spanyolok egy szempillantás alatt fordítottak: a 21. percben Lamine Yamal tekerte a hálóba a labdát, négy perccel később pedig Dani Olmo a mindent eldöntő gólt is megszerezte, Luis de la Fuente együttese 2-1-es győzelemmel jutott a döntőbe.

Deschamps magára vállalta a felelősséget, nem Mbappét és társait hibáztatta a kiesésért
Deschamps magára vállalta a felelősséget, nem Mbappét és társait hibáztatta a kiesésért Fotó: AFP/Tobias Schwarz

Megérdemelten. Erre utalt Deschamps is a lefújást követően.

– Spanyolország ma bebizonyította, hogy egy nagyszerű csapat. Szerencsés volt, hogy mi szereztük meg a vezető gólt, de nehézségeket okoztak nekünk, mert náluk volt az irányítás. Ma este minden téren megmutatták a képességeiket. Mi pedig egy kicsit lassúak voltunk, főleg a passzjátékunk, és talán fáradtabbak – ismerte el a francia szövetségi kapitány, akinek szavaihoz a csapat védője, William Saliba is csatlakozott.

– Csalódottak vagyunk, mert jobban is játszhattunk volna. Mi szereztük az első gólt, de aztán kettőt ajándékoztunk nekik. Őszintén szólva, jobbak voltak, mint mi, ezt el kell fogadnunk. Nem könnyű ezt megtenni, de ez az igazság. Megpróbáltunk mindent, hogy meccsbe kerüljünk, de nem sikerült.

Nem Mbappé vagy Griezmann a hibás

Visszatérve a szövetségi kapitányhoz: a sajtótájékoztatón a formán kívüli sztárcsatárairól, Kylian Mbappéról és Antoine Griezmannról kérdezték Deschamps-t, de ő nem akarta rájuk kenni a vereséget.

– Az én felelősségem, amit történt. A párosuk sem játszott úgy, mint általában, viszont egyikük sem volt száz százalékos állapotban. Hosszú idényen vannak túl, nehéz volt formában lenniük. Ráadásul kitűnő spanyol válogatottal találtuk szembe magunkat, amely olyan teljesítménnyel rukkolt elő, mint a korábbi meccseken. Néhány dolgot jobban is csinálhattunk volna egy olyan csapat ellen, amely irányította a mérkőzést. A végsőkig küzdöttünk, de voltak hátráltató tényezők. Ez volt a hatodik meccsünk, talán kevesebb volt az energiánk – vélekedett az edző.

Mbappé maszk nélkül állt ki az elődöntőre. Mint ismert, a Real Madrid csatárának a franciák első, osztrákok elleni Eb-meccsén eltörték az orrát, azóta maszkot viselt a mérkőzéseken. De Mbappé látását korlátozta az extra réteg, illetve játék közben megizzadt, a maszk emiatt sem jött jól neki. Deschamps utólag elmagyarázta, a francia válogatott orvosi stábja engedélyével szabadult meg a játékos az utált kiegészítőtől.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.