Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kifestette a körmét Dárdai Pál német felfedezettje, erre keményen betámadták

Dárdai Pál legnagyobb felfedezettje volt az elmúlt idényben Fabian Reese a Hertha német másodosztályú labdarúgó-csapatánál. A gólokat és gólpasszokat futószalagon szállító játékos azonban sokakra nem tett jó első benyomást Berlinben, miután kifestett körmökkel jelent meg. Emiatt Dárdai egyik kedvence százával kapta a támadó üzeneteket, megesett, hogy köcsögnek nevezték.

2024. 07. 05. 7:11
Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern
Dárdai Pál a Hertha vezetőedzőjeként ad utasítást Fabian Reesének, akit a kifestett körmei miatt ért homofób támadás. Fotó: EPA/ANDREAS GORA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabian Reese a Hertha legjobb játékosa volt az előző idényben, 35 meccsen 13 gól és 17 gólpassz fűződött a nevéhez. Nem véletlenül tartják felfedezettjének, hiszen ez a teljesítmény jelentős ugrás volt a pályafutásában a magyar edző irányítása alatt, Reese egyetlen év alatt megduplázta a piaci értékét, 2,5 millió euróról ötmillióra nőtt az ára, amivel jelenleg már a Dárdaitól elköszönő Hertha legértékesebb futballistája.

Fabian Reese és Dárdai Márton ünneplik a Hertha gólját. Forrás: Herthabsc.com

Reese ugyanakkor a berlini időszaka kezdetén sok szurkolót megbotránkoztatott azzal, hogy kifestette a körmeit, úgy jelent meg a nyilvánosságban. A 26 éves szélső most megtörte a csendet az üggyel kapcsolatban, és a G.Spot névre hallgató podcastban nyíltan beszélt az őt ért támadásokról, amit a Berliner Kurier szemlézett.

A cikk szerint Reese elárulta, hogy volt, aki köcsögnek nevezte a kifestett körmei miatt.

– A szezonkezdet előtt fehérre festett körmökkel jelentem meg az első edzésen – elevenítette fel Reese. – Korábban is csináltam ilyet, de Kielben nem volt ennek nagyobb visszhangja, legfeljebb csóválták a fejüket néhányan. Itt viszont napi ötszáz üzenetet kaptam, ebből vagy 480 erről az ügyről szólt. Mekkora köcsög vagyok, mit képzelek magamról, a focira kellene koncentrálnom, ilyeneket írtak.

 

Így reagált a pályán a homofób támadásokra

Reese aztán elárulta, hogy a gólok és a gólpasszok megváltoztatták a hozzáállást vele szemben: – Az emberek értékelték, hogy ráléptem a gázra, és nem a körmeimmel akartam felhívni magamra a figyelmet. Egy ponton rájöttek, hogy nincs azzal baj, ha valaki azt teszi, amit helyesnek lát, amíg az nem megy a teljesítmény rovására.

A Hertha futballistája beszélt a homoszexualitásról is a profi futballban, ami szerinte nagyon nehéz kérdés, mert ez óriási tabutéma ebben a közegben. Ő mindenkit támogatna abban, hogy vállalja a szexuális irányultságát, és szerinte ebből egyáltalán nem lenne akkora probléma a csapatokon belül, mint azt sokan képzelik, nem lennének kikezdve az adott játékosok.

Reesének egyébként barátnője van, Johanna, aki elmondása szerint támogatja a formabontó húzásait is. A cikkből az nem derült ki, hogy Dárdai egykori játékosa pontosan milyen célból festette ki a körmeit. Reese egyébként nagyon szerette volna, ha Dárdai marad a Hertha vezetőedzője, a csapat nevében látogatást is tett az otthonában, hogy erről beszéljen vele.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.