Váratlan csere a Kékszalag élmezőnyében, ám ennek most örömteli oka van

Csütörtök reggel Balatonfüredről rajtol el az 56. Kékszalag Nagydíj, amelyen várhatóan csaknem háromezer sportoló és mintegy hatszáz hajó vesz részt. Európa leghosszabb és legnagyobb hagyományokra visszatekintő tókerülő vitorlásversenyének egyik élcsapata, a Team Kaáli szerdán, a rajt előtti délutánon jelentett be egy fontos változást.

2024. 07. 18. 5:15
A Team Kaáli legénysége örömmel búcsúzott áldott állapotban lévő kormányosától.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légvonalban mintegy 155 kilométer vár a Kékszalag mezőnyére, az indulóknak pedig legfeljebb 48 órájuk van arra, hogy célba érjenek.

A tavalyi rajtot megelőző pillanatok a tavon (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Példátlan döntés

Kormányost cserélt a Kékszalagra a Team Kaáli. A döntés értelmében az idei nagydíjon nem vesz részt a 2022-es viadal abszolút második helyezettje, a tavalyi versenyen a katamarán kormányosaként negyedikként célba ért Virág Flóra – mindezt csapata jelentette be szerdán. Az ok örömteli, Virág Flóra ugyanis áldott állapotban van, ikreket vár!

– Azt gyanítjuk, hogy ilyenre korábban nem volt példa a verseny kilencvenéves történetében

 – tette hozzá a Kékszalag hivatalos oldalának híre.

Virág Flóra és az örömteli bejelentés (Forrás: Facebook.com/akekszalag)

 

A korábbi taktikus lép elő

Amint arról a Team Kaáli beszámolt, Nathalie Brugger, a csapat többszörös olimpikon svájci edzője, a Red Bull AC40 kormányosa aktívan részt vett a döntés meghozatalában, majd arra jutottak, hogy házon belül oldják meg Virág Flóra pótlását. Végül úgy határoztak, hogy az idei Kékszalagon a Team Kaáli kormányosa a korábbi taktikus, Sallai Gabó lesz.

Ilyen előzmények után július 18-án, reggel 9 órakor startol el Balatonfüredről Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye. Az Origo Sport a Kékszalagot élőben közvetíti.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.