Generációk csatája: Messi és Yamal összecsap egymással

Vasárnap este lezajlott a labdarúgó Európa-bajnokság és a Copa América fináléja. Spanyolország lett az öreg kontinens legjobbja, míg az amerikai tornán Argentína diadalmaskodott, így e két csapat játszhatja 2025-ben a Finalissimát, azaz a futballikon Lionel Messi és a fiatal csillag, Lamine Yamal is összecsaphat egymással.

2024. 07. 15. 17:55
Lionel Messi a kispadról figyelte a finálé utolsó perceit
Lionel Messi a kispadról figyelte a finálé utolsó perceit Fotó: AFP/Chandan Khanna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi a 2020-as években olyan sikersorozatot produkált az argentin válogatottal, amely korábbi barcelonai időszakára emlékeztet. A 37 éves klasszis és társai 2021-ben megnyerték a Copa Américát, 2022-ben a világbajnokságot és a Finalissimát, idén pedig újabb Copa-győzelem következett. Utóbbi diadal egyben azt is jelenti, hogy Argentína lesz a 2025-ös Finalissima egyik résztvevője. A másik pedig a 2024-es Európa-bajnok, azaz Spanyolország. 

Az Eb-győztes Lamine Yamal jövőre Messivel is szembenézhet
Az Eb-győztes Lamine Yamal jövőre Messivel is szembenézhet Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/firo Sportphoto/Jürgen Fromme

Ha nem cseng ismerősen a rangos mérkőzés neve, nem véletlen, ugyanis eddig csak három ilyen nagydöntőt rendeztek, és csak a legutóbbit nevezték Finalissimának, korábban Európai és Dél-Amerikai Nemzetek Kupája néven futott. Az első, 1985-ös találkozót Franciaország nyerte Uruguay ellen, azóta viszont csak Argentína tudott győzni: 1993-ban Diego Maradona vezérletével Dániát múlta felül, 2022-ben pedig Olaszországnál bizonyult jobbnak.

A legutóbbi nagydöntőt Londonban rendezték, a következőnek még nem ismert a helyszíne, de várhatóan 2025 nyarán csap össze Spanyolország és Argentína válogatottja. Avagy az elmúlt évek legfényesebb csillaga, Lionel Messi és a 17 éves csodagyerek, Lamine Yamal.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.