Sztrájkkal fenyegetőznek az olimpiai megnyitóra felkért táncosok

Pénteken este lesz a párizsi olimpia megnyitója a Szajna partján, ám könnyen lehet, a program nem lesz teljes. Mint kiderült, az ünnepségre felkért táncosok tiltakoznak, hogy embertelen körülmények között kell készülniük, ráadásul a gázsit is megalázóan kevésnek tartják.

2024. 07. 24. 14:46
A táncosok jó ideje gyakorolják a megnyitó műsorát, ám elégedetlenek a körülményekkel és a gázsival is. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érkeznek Párizsba sportolók és az edzők mellett az újságírók is, akik augusztus 11-ig, az olimpia végéig tudósítanak majd. Az Origó munkatársa részletes riportban számolt be az első párizsi élményeiről, és a végén meghökkentő információval szolgált: lehet, hogy csonka lesz a látványosnak ígért megnyitóünnepség programja. A fellépésre felkért táncművészek robbantottak kisebb bombát, amikor bejelentették, hogy akár sztrájkolhatnak is a nyitóünnepség idején. Elmondásuk szerint embertelen körülmények között kell készülniük a nagy eseményre, de ez nem minden. 

Fotó: AFP

A művészek (joggal) keveslik azt a 60 (!) eurót, amelyet a szervezők honoráriumként fizettek volna ki. Ez tényleg nevetséges összeg, amikor egy este 1500-1600 eurót is kapnak egy-egy fellépés során. Az ijedt szervezők ekkor álltak elő egy 180 eurós javaslattal, de a táncosok ezt sem fogadták el. Hogy mindezt mennyire komolyan gondolják, az a hétfői próbán is látszott, amikor a táncosok 8 percen át felemelt ököllel és mozdulatlanul álltak. Mondani sem kell, a sztrájk óriási botrány lenne...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.