Eb-elődöntő: mindkét táborban elismerték, a spanyolok a legjobbak

Unalmasak a francia labdarúgó-válogatott meccsei a németországi Európa-bajnokságon? Didier Deschamps-t nem érdeklik ezen vélemények, a gallok következő ellenfelét, a spanyol csapatot irányító Luis de la Fuente pedig szimplán nem ért velük egyet. A kapitány rávilágított, a keddi elődöntőben amúgy is csak az eredmény számít.

2024. 07. 09. 8:01
A spanyol válogatott lőtte eddig a legtöbb gólt az Európa-bajnokságon
A spanyol válogatott lőtte eddig a legtöbb gólt az Európa-bajnokságon Fotó: AFP/Anadolu/Mahmut Serdar Alakus
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt megírtuk, Didier Deschamps francia szövetségi kapitánynak hétfői sajtótájékoztatója elején csapata unalmas játéka miatt kellett volna magyarázkodnia, de ezt nem tette meg, mert nem a látvány a lényeg, hanem az eredmény, azzal pedig eddig elégedett lehetett, hiszen kedden Eb-elődöntőt játszik a csapata a spanyolok ellen, amely az Európa-bajnokság legtöbb gólt szerző válogatottja.

Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitány bízik a játékosaiban
Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitány bízik a játékosaiban (Fotó: AFP/LLUIS GENE)

Most a spanyoloknak is csak a győzelem számít

A spanyolokat irányító Luis de la Fuente nem akart beállni azok sorába, akik a francia válogatottat kritizálják. A saját együttesére pedig nagyon büszke, és Deschamps-hoz hasonlóan a spanyolokat tartja a legjobbnak.

– Bármi is legyen a végeredmény, az én szememben a torna legjobb csapata az enyém. A támadószekcióban sok játékos közül válogathatok – magyarázta a keddi mérkőzés (21.00, tv: M4 Sport) előtti sajtótájékoztatóján. – Amikor kitalálod a taktikát, mindig az a célod, hogy közelebb kerülj a győzelemhez. Mi eközben arra is törekszünk, hogy szórakoztassuk a szurkolókat. 

Azt hiszem, hogy megéri minket nézni, de a győzelem a lényeg, legfőképpen a torna ezen szakaszában. Nekünk is ennek megfelelően kell játszanunk, mert önök is az eredmény alapján értékelik majd a teljesítményem. Nekem nincs jogom megítélni, hogy a franciák meccsei unalmasak-e. Mi minden ellenfél erősségeit elemezzük, a francia csapat pedig nagyszerű. Mindenkit más szórakoztat, én például szeretem a franciák mérkőzéseit nézni 

tette hozzá.

Egy halovány Mbappé is jobb a többségnél

Bár Kylian Mbappé eddig nem villant meg a tornán, De la Fuente nem követi el azt a hibát, hogy lebecsülné őt. 

– Kiszámíthatatlanok a hozzá hasonló játékosok. Talán éppen egy rosszabb időszakon mennek keresztül, de ettől még nem tűnnek el. Egy ötven százalékon pörgő Mbappé olyan, mint más futballista a legjobbját nyújtja. Ő egy világsztár, akikből több is van a francia válogatottban. Nekünk megvannak a módszereink arra, hogy megállítsuk Mbappét. Bízom a játékosaimban és hiszek a csapatomban – fogalmazott a spanyol szövetségi kapitány.

Esélylatolgatás a Szpíker korneren:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.