Djokoviccsal a közönség után De Minaur már nem mert ujjat húzni, Babosék elérkeztek a végállomásra

A hétszeres wimbledoni bajnok Novak Djokovics az idei tornán játék nélkül jutott az elődöntőbe, miután negyeddöntős ellenfele, az ausztrál Alex De Minaur sérülés miatt visszalépett még a mérkőzés előtt. Sajnos Babos Tímeának és ukrán partnerének nem volt ilyen szerencséje, hiszen három szettben kikaptak a 7. kiemelt ellenfelüktől.

2024. 07. 10. 16:02
Novak Djokovics Wimbledon tenisz műtét Grand Slam Alcaraz Fucsovics
Novak Djokovics a csúcsra tekint, újra Wimbledon bajnoka lenne Fotó: AFP/HENRY NICHOLLS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte már a bemelegítésre igyekezett a hétszeres wimbledoni bajnok Novak Djokovics, amikor a negyeddöntős ellenfele, az ausztrál Alex De Minaur bejelentette, visszalép az összecsapástól. A rossz nyelvek szerint a közönség után ő semmiképpen nem akart összebalhézni a 37 éves szerb világsztárral.

A kilencedik kiemelt De Minaur közleményében leírta, hogy az előző meccsen megsérült a csípője, és mindez sajnos nem jött rendbe, így nem tudja vállalni a játékot. Holott a formája alapján az ausztrál most akár meg is szorongathatta volna a nemrég térdműtéten átesett Djokovicsot, ráadásul győzelme esetén pályafutása legjobb eredményét érhette volna el Grand Slam-tornán, mivel eddig a most is elért negyeddöntőig jutott a tavalyi US Openen és az idei Australian Openen.

Babos Tímea
Babos Tímea ezúttal nem jutott a wimbledoni elődöntőbe női párosban Fotó: Clive Brunskill

Sajnos Babos Tímea és ukrán párja, Nagyija Kicsenok ellenfele, a hetedik kiemelt amerikai Caroline Dolehide, Desirae Krawczyk kettős nem lépett vissza a füves pályás Grand Slam-torna női párosának negyeddöntőjében. Holott Babos tíz évvel az első wimbledoni döntője és öt évvel legutóbbi elődöntője után ismét azért lépett pályára, hogy újra a legjobb négy közé jusson.

Aki látta az első szettet, azt hitte, pár perc, és a magyar–ukrán kettős máris készülhet az elődöntőre. Pillanatok alatt 5:0-ra megléptek, majd 6:1-re lezárták az első játszmát. Sajnos a folytatásban megérkezett a meccsbe Dolehide és Krawczyk, és előbb egy küzdelmes (6:2), majd 15 perc alatt egy bántóan sima szettben (6:0) 1 óra 35 perc alatt legyőzték Babosékat. Ezzel a magyarok számára végleg befejeződött az idei wimbledoni torna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.