Carlo Ancelotti az újabb trófea ellenére a fogorvosról beszélt

A Real Madrid a 2024/25-ös idényt is trófeával kezdte, miután szerda este az Európai Szuperkupa-meccsen, Varsóban 2-0-ra nyert az Atalanta ellen. Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzője saját csapata mellett az ellenfelet is dicsérte, Gian Piero Gasperini, az Atalanta szakvezetője elszalasztott lehetőségről beszélt a lefújás után.

2024. 08. 15. 8:01
MODRIC, LukaVarsó, 2024. augusztus 14.
Luka Modric, a Real Madrid csapatkapitánya (k) emeli a magasba a bajnoki trófeát, miután 2-0-ra megnyerték a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid Atalanta mérkõzést a varsói Nemzeti Stadionban 2024. augusztus 14-én.
Carlo Ancelotti fogorvos
Carlo Ancelotti (balra) újabb trófeát nyert a Real Madrid élén Fotó: MTI/AP/Darko Bandic
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte előre garantálni lehetett a végeredményt. Carlo Ancelotti harmadszor vezette Európai Szuperkupa-meccsen a Real Madridot, s harmadszor is 2-0-s győzelemmel szerezte meg a trófeát. A Sevilla (2014) és a Frankfurt (2022) után idén az Atalanta volt a Real Madrid ellenfele. Carlo Ancelotti különös hasonlattal dicsérte az ellenfél stílusát, de természetesen saját játékosaival is elégedett volt.

Varsó, 2024. augusztus 14.
Carlo Ancelotti fogorvos a Real Madrid vezetõedzõje a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid Atalanta mérkõzésen a varsói Nemzeti Stadionban 2024. augusztus 14-én.
Carlo Ancelotti harmadszor nyert Európai Szuperkupát a Real Madrid kispadján (Fotó: MTI/EPA/PAP/Piotr Nowak)

– Még mindig igaz, amit Pep Guardiola mondott: az Atalanta ellen játszani olyan, mint a fogorvoshoz menni. A játékosok kissé idegesek voltak a félidőben, mert nem tudták megvalósítani, amit akartak. Azt mondtam nekik, hogy legyenek türelmesek, mert egy nagyon-nagyon jól szervezett csapat az ellenfél – mondta a 2-0-ra megnyert mérkőzés után Carlo Ancelotti.

Hogyan illeszkedik Kylian Mbappé a Real Madrid játékába?

A Real Madrid a tavalyi menetelés után tovább erősödött, Kylian Mbappé személyében a világ egyik legjobb futballistája öltözött fehérbe. Akik amiatt aggódtak, hogy Mbappé, Bellingham és Vinícius hármasa már túl sok egót jelent a pályán, azok az Európai Szuperkupa-meccs után megnyugodhatnak.

– Elöl a sok mozgás a fontos. Nem számít, hogy a jobb vagy a bal oldalon, esetleg középen játszanak, amíg megfelelően kihasználják a területet, és mindenek előtt segítenek a csapatnak visszaszerezni a labdát – árulta el Ancelotti.

A Real Madrid vasárnap este már bajnoki mérkőzést vív, a La Liga címvédője az új kiírás első fordulójában a Mallorca vendége lesz.

Egy nappal később kezd hazája bajnokságában a legyőzött Atalanta, amelynek vezetőedzője, Gian Piero Gasperini elszalasztott lehetőségről beszélt, ugyanakkor elismerte: megérdemelten nyert a Real Madrid.

– Sajnálom a fiúkat, mert mindent beleadtak, minőségi futballt játszottak, s az életben nagyon kevés lehetőség adódik egy ilyen nagy meccs megnyerésére. A második félidőt is jól kezdtük, Pasalic lövését védte a kapus, majd Lookman furcsa módon nem lőtt ballal nagy helyzetben. Az első gól sorsdöntő az ilyen mérkőzéseken, hátrányból már nagyon nehéz felállni. A Real Madrid kétségkívül megérdemelte a győzelmet – összegzett Gasperini.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.