A Liverpool hoppon maradt, ez Szoboszlai idényére is hatással lehet

A Liverpool fő nyári kiszemeltje, Martín Zubimendi napokig hitegette az angolokat, hogy hozzájuk igazol, végül mégis a Real Sociedadnál marad. A Vörösöknek így más megoldás után kell nézniük, és várhatóan nem igazolnak hatost a nyáron.

2024. 08. 13. 9:13
A Liverpoolnak nem sikerült megszereznie a játékost, akit Arne Slot akart
A Liverpoolnak nem sikerült megszereznie a játékost, akit Arne Slot akart Fotó: AFP/Peter POWELL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különböző topcsapatok évek óta próbálják elcsábítani Martín Zubimendit a Real Sociedadtól, de a 25 éves futballista hű nevelőcsapatához és rendre visszautasította őket. Legutóbb a Liverpool állt be a kérők közé. A klub kifizette volna a hatvanmillió eurós kivásárlási árat, és a beszámolók szerint az Európa-bajnok középpályás hajlott is a váltásra, hétfőn mégis kikosarazta az angolokat.

Az Európa-bajnok Martín Zubimendi a Real Sociedad játékosa marad
Az Európa-bajnok Martín Zubimendi a Real Sociedad játékosa marad (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

Nem keres új hatost a Liverpool

Ez hidegzuhanyként érte a Vörösöket, akik új hatosra vadásztak ezen a nyáron. A fő jelöltjük elutasító válasza után brit sajtóbeszámolók alapján a Liverpool végül nem igazol játékost erre a posztra ezen a nyáron, hanem a vezetőedző, Arne Slot abból főz, amije már megvan, így Ryan Gravenberch, Curtis Jones, Alexis Mac Allister, esetleg Trent Alexander-Arnold vagy Szoboszlai Dominik láthatja el ezt a feladatot az előttünk álló idényben.

A Premier League pénteki rajtja előtt az előző kiírás bronzérmese továbbra sem igazolt új játékost, egyedüliként a mezőnyben. Eközben a riválisok közül az Arsenal David Rayát (Brentford) és a sokak által keresett Riccardo Calafiorit (Bologna), a Chelsea többek között Pedro Netót (Wolverhampton Wanderers), Kiernan Dewsbury-Hallt (Leicester) és Estevao Williant (Palmeiras), a Manchester City Saviót (Troyes), a Manchester United Leny Yorót (Lille), valamint Joshua Zirkzét (Bologna) is megszerezte, Matthijs de Ligt (Bayern München) pedig hamarosan aláírhat a Vörös Ördögökhöz, a Tottenham Hotspur pedig Kerkez Milos csapattársát, Dominic Solankét (Bournemouth) vásárolta meg.

A vasárnap a Sevillát kiütő Liverpool eddig csak játékost vesztett, helyesen szólva eladott. A 27,5 millió fontért szerződtetett Fabio Carvalhót már be is mutatta a Brentford.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.