A budapesti világbajnokság magyar kedvence most aligha boldog

A női hétpróbázók csütörtökön négy számot teljesítettek. A budapesti világbajnokságon negyedik helyen végzett és nagy közönségkedvenccé vált Krizsán Xénia és Nemes Rita a várakozás alatt szerepelt, az előbb a 15., az utóbbi a 20. helyen várja a második napot, így egyiküknek sincs esélye jó eredménnyel zárni a párizsi olimpiát.

2024. 08. 08. 22:27
KRIZSÁN Xénia; JOHNSON-THOMPSON, Katarina
A brit Katarina Johnson-Thompson jócskán megelőzte Krizsán Xéniát a100 méteres gátfutásban. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krizsán Xénia a tavalyi budapesti világbajnokságon rendkívül jól teljesített. A női hétpróbázók versenyében nagy meglepetésre a negyedik helyen végzett, a közönség pedig imádta őt. Idén a júniusi atlétikai Európa-bajnokságon is biztató eredményt ért el, ahhoz képest, hogy nem volt teljesen egészséges, és ezért nem is várt sokat magától, kiegyensúlyozott versenyzéssel végzett a nyolcadik helyen 6218 ponttal. Az olimpián szoros versenyre számított, úgy vélte, ott lehet a legjobb nyolc között, ám Párizsban az első nap után erre lényegében nemigen maradt esélye. 

KRIZSÁN Xénia
Krizsán Xénia. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csütörtökön a 100 m gát (1034 pont) és magasugrás (941) után a 11. helyről várhatta a súlylökést, ahol 13,89 méteres dobást produkált, ami 787 pontot ért, és ezzel elmaradt 14,03 méteres idei legjobbjától, az egyéni csúcsa ebben a számban pedig 14,48 méter. A nap zárószámára, a 200 méterre az első futamban kapott helyet ő és Nemes Rita is, Krizsán Xénia a hármas pályán rajtolt, a négyesen induló Nemes Rita mellett. Krizsánnak sikerült jobban ez a szám, végig üldözte a gyorsabbakat, és 24.92 másodperces idei legjobbjával ötödikként ért célba, amivel 894 pontot szerzett. Nemes Ritának kevésbé sikerült a futás, a többiektől lemaradva lett hetedik 25.61-gyel. A négy szám után Krizsán Xénia 3656 ponttal a 15., míg Nemes Rita 3547 ponttal a huszadik helyen áll. A hétpróbázók pénteken a távolugrással és a gerelyhajítással folytatják és a 800 méterrel fejezik be kétnapos küzdelmüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.