A Puskás Akadémia újabb bravúrja, tizenegyesek döntöttek a Fiorentina ellen

A Konferencialiga főtáblájáért zajló párharcban a Puskás Akadémia bravúrra készült az előző két kiírás döntőse, az olasz Fiorentina ellen. A magyar csapat két kapufáig is eljutott, de a Fiorentina szerzett vezetést Moise Kean góljának köszönhetően. A Puskás Akadémia azonban nem adta fel, s Nagy Zsolt tizenegyesével kiharcolta a kétszer tizenöt perces hosszabbítást. A főtáblára jutásról végül tizenegyespárbaj döntött, a Fiorentina javára.

2024. 08. 29. 22:58
Nagy Zsolt Fiorentina Puskás Akadémia Konferencialiga
Nagy Zsolt fogja a fejét, megint gólt lőtt a Fiorentina ellen a Puskás Akadémia játékosa Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia bravúros, 3-3-as döntetlent ért el a Konferencialiga selejtezőjében, a főtáblára jutásért zajló párharc első meccsén az olasz Fiorentina otthonában, így hazai pályán a továbbjutás reális esélyével léphetett pályára. Az esélyes persze továbbra is az előző két kiírás döntőse, a Fiorentina volt, ám az első félidő játékán ez egyáltalán nem látszott meg.

Puskás Akadémia Fiorentina Konferencialiga David de Gea
David de Gea, a Fiorentina kapusa nagyszerűen védett a Puskás Akadémia otthonában, ő volt az olaszok hőse (Fotó: Csudai Sándor)

A tizenkilenc éves Pécsi Ármin kapujára még csak lövés sem érkezett az első játékrészben, ellenben David de Gea két bravúrt is bemutatott Plsek, majd Puljic helyzeténél. A gólgazdag első meccs után azonban Felcsúton az első félidő nem hozott gólt.

A Puskás Akadémia kapufákig jutott

A második félidő elején Golla fejesénél a Fiorentina spanyol kapusa is tehetetlen volt, de a kapufa megmentette az olaszokat.

Néhány perccel később, Plsek közeli kísérleténél már maga De Gea tolta a keresztlécre a labdát.

A Fiorentina legszebb olasz futballhagyományokat felidézve kivédekezte az ellenfél lehetőségeit, majd lecsapott ellentámadásból: Moise Kean volt eredményes.

Nagy Zsolt újra gólt lőtt David De Gea kapujába 

A bekapott gól után is a Puskás Akadémia támadott többet, de a korábbiakhoz hasonlóan nagy helyzetig már nem jutott, egészena 94. percig, amikor Colley-t a tizenhatoson belül lerántotta Ranieri. Az olasz megkapta a második sárga lapját, így kiállt, s jöhetett a büntető.

Akárcsak Firenzében, most is Nagy Zsolt állt a labda mögé, s a magyar válogatott játékos ezúttal sem hibázott, De Gea nem érezte az irányt.

A Puskás Akadémia kiharcolta a kétszer tizenöt perces hosszabbítást, amelyet ráadásul emberelőnyben kezdhetett.

Puskás Akadémia Fiorentina Konferencialiga selejtező
A Puskás Akadémia Firenze után Felcsúton is döntetlenre végzett a rendes játékidőben a Fiorentina ellen (Fotó: Csudai Sándor)

Hamarosan pedig jött az újabb piros lap: ezúttal a csereként beszállt Comuzzo rántotta le Colley-t, ő még a büntetőterületen kívül, de szintén második sárgáért.

De Gea azonban kivédte Favorov szabadrúgását, majd egy percen belül Nagy Zsolt lövését is hárította a spanyol kapus.

A hosszabbítás második félidejében Komáromi fejese pattogott el a kapufa mellett, majd Nagy távoli lövését könnyen fogta De Gea, jöhetett a tizenegyespárbaj.

Tizenegyespárbaj a Puskás Akadémia és a Fiorentina között

Komáromi kezdte a sort, és belőtte középre a tizenegyesét, ahogy utána Mandragora is. Favorov és Kouamé sem rontott, ahogy Golla és Colpani is betalált.

Szolnoki Roland tizenegyesét viszont kivédte De Gea, Richardson pedig előnyhöz juttatta az olaszokat. Nagy Zsolt a harmadik tizenegyesét is belőtte a párharcban, de Biraghi sem rontott, így a Fiorentina 5-4-re megnyerte a szétlövést, és feljutott a Konferencialiga főtáblájára.

A Puskás Akadémia történetének legjobb nemzetközi kupaszereplése véget ért, de a Fiorentina elleni párharcra büszke lehet Hornyák Zsolt csapata.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.