Már második napja várnak arra, hogy eldöntsék, ki az olimpiai bajnok

Az eredeti program szerint a párizsi olimpián már kedden el kellett volna dőlnie annak, hogy a vitorlázók versenyein mi az ILCA 7 hajóosztály végeredménye. Ám az éremfutamot nem tudták megrendezi megfelelő szél hiányában. Marseille-ben a hatodik helyen álló Vadnai Jonatán is izgulhatott, hogy mikor szállhat vízre – ez ma délután végre megtörtént. Ám a futamot a megint leálló szél miatt megszakították és érvénytelenítették...

2024. 08. 07. 14:46
Már nagyon várja a mezőny, hogy vízre szálhasson Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség/Cserta Gabor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-ezüstérmes Vadnai Jonatán a nyolc selejtezőfutam után – az utolsó kettőt már itt sem tudták megrendezni – a hatodik helyen áll, és van esélye a bronzérem megszerzésére. Mint elmondta, ez is a célja. Teljesítményének értékét növeli, hogy a legjobb tízben egyedüli hajós, aki tenger nélküli országból érkezett. Az éremversenyben a legjobb tíz indulhat, és a helyezéseket kétszeres szorzóval számolják.

Vadnai Jonatán is rajtra kész Fotó: Magyar Vitorlásszövetség/Cserta Gábor

Az ILCA 7 hajóosztály állása az éremfutam előtt:
1. Matt Wearn (ausztrál) 38 helyezési pont
2. Pavlosz Kontidesz (ciprusi) 52
3. Stefano Peschiera (perui) 62
4. Michael Beckett (brit) 67
5. Hermann Tomasgaard (norvég) 77
6. Vadnai Jonatán 78
7. Thomas Saunders (új-zélandi) 80
8. Clemente Seguel Lacamara (chilei) 82
9. Lorenzo Brando Chivarini (olasz) 97
10. Finn Lynch (ír) 99

Mára javultak a szélviszonyok, délután elrajtolt a futam. 

Ám a megint leálló szél miatt megszakították és érvénytelenítették...

 

A nőknél (ILCA 6) a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária, aki kiújuló deréksérülése miatt gyengén kezdett, a 14. helyen végzett két futamgyőzelemmel. Itt már eldőlt – bár az éremfutamot még szintén nem tudták lebonyolítani –, hogy a holland Marit Bouvmeester nyeri az aranyat, a címvédőként érkezett dán Anne-Marie Rindom pedig az ezüstöt, a harmadik hely kérdése még nyitott. Bouvmeester negyedik olimpiai érmét gyűjti be, Rióban is győzött, Londonban második, Tokióban harmadik lett.

FRISSÍTÉS:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.