Óriási bombagóllal kezdődött el a Bajnokok Ligája új korszaka

Egy 19 éves török–német játékos, Kenan Yildiz lőtte a Bajnokok Ligája új korszakának első gólját, nem is akármilyent: a Juventus támadója gyönyörűen tekert a PSV Eindhoven kapujába. A torinói együttes sima, 3-1-es győzelemmel rajtolt a hollandok ellen, az Aston Villa pedig Svájcban nyert 3-0-ra a Young Boys ellen.

2024. 09. 17. 20:42
Magabiztos Juventus-győzelem a PSV ellen a BL-rajton. Forrás: X / Juventus
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden elkezdődött a Bajnokok Ligája új korszaka, amelyben a főtáblán már nincsenek csoportok, hanem ligarendszerben küzdenek egymással a csapatok. Az új éra első gólja Torinóban született, ahol Kenan Yildiz a 21. percben egy óriási bombagóllal szerzett vezetést a Juventusnak, úgy tekerte a labdát a PSV Eindhoven kapujába, hogy az a kapufa segítségével vágódott a hálóba.

A 19 éves, török válogatott, de Németországban született és ott felnőtt támadó 2022-ben került a Juventus utánpótlásába, és tavaly nyáron debütált az első csapatban. A tízes mezt viselő Yildiz most debütált a nemzetközi kupákban, így először lépett pályára a BL-ben is.

Góljával megadta az alaphangot a Juventus számára, amely hat perccel később, McKennie góljával már 2-0-ra vezetett, az 52. percben pedig Gonzalez találatával végleg eldöntötte a meccset. Lehetett volna nagyobb különbségű is a torinói siker, de a végén a PSV szépített, a 93. percben Saibari góljával alakult ki a 3-1-es végeredmény.

A keddi játéknap másik „korai” meccsén, ezzel párhuzamosan zajlott a Young Boys–Aston Villa meccs. A svájciak a selejtezőben a török Galatasarayt, Sallai Roland új klubját győzték le (kétszer is), de az angol együttes ellen nem tudtak bravúrt véghez vinni. A Villa 3-0-s győzelemmel rajtolt a BL-ben: a 27. Tielemans, a 38. Ramsey, a 86. Onana szerezte a csapat góljait – és még két meg, VAR-döntés után nem adott találata is volt.

Az első játéknap többi meccse 21 órakor kezdődik , Szoboszlai Dominik ott van a Liverpool kezdőjében az AC Milan otthonában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.