Hihetetlen izgalmak után dőlt el a Szeged hazai BL-meccse

Egy végletekig kiélezett mérkőzést nyert meg csütörtökön 33-32-re a Nantes ellen, vendéglátóként az OTP Bank-Pick Szeged együttese a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A győztes gól az utolsó másodpercben született.

2024. 09. 26. 20:25
BÁNHIDI Bence; MACKOVSEK, Borut
Küzdelmes mérkőzést vívott egymással a Szeged és a Nantes. Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magdeburg elleni szegedi győzelem, majd a Barca elleni barcelonai vereség után csütörtökön a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában látta vendégül a Nantes csapatát a Szeged. A Veszprém váratlanul súlyos szerdai kudarca után szükség volt a szépítésre.

 

Jó kezdés után maradt előny a szünetre

Fél perc kellett az első találathoz, Lazar Kukics szerezte, ezzel vezetett a Szeged. Másfél perccel később Bánhidi Bence duplázta meg az előnyt, az ötödik percben pedig már 3-0-t mutatott az eredményjelző. A Nantes hét perc után szerezte meg az első gólját (3-1).

A magabiztos szegedi kezdés után nagyon hamar magára talált a vendégcsapat, amely a 12. percre felzárkózott 6-6-ra. Hamarosan már a vezetésért támadhattak a franciák, de a kapufa megmentette a Szegedet. Az ellentámadásból Mario Sostaric talált a kapuba, egygólos fórhoz juttatva a magyar ezüstérmest.

TOTO
A szegedi Jérémy Toto (balra) és Thibaud Briet, a HBC Nantes játékosának párharca. Fotó: Czeglédi Zsolt

A vendégek vezetőedzője először a 18. percben, 9-7-nél kért időt, ezt követően rögtön gólt is lőtt a Nantes. Az előnyt azonban ahogy korábban, úgy az első félidőből hátralévő időben sem tudta magához ragadni a Nantes, a szünetben 16-14-re vezetett a Szeged.

 

Visszajöttek a franciák

A második játékrész gyors gólváltással kezdődött. Bár hátrányban volt, tartotta a lépést a Szegeddel a Nantes, egy értékesített hetes után, a 38. percben 21-19 volt az állás. A meccs utolsó harmadának kezdetére egy 3-0-s szériával újra felzárkóztak a franciák (22-22).

A 43. minutumban – a meccs folyamán először – magához ragadta az előnyt a Nantes (23-24), ám nem tudta tartósan megtartani, fordított a házigazda. A 22. percben, 30-28-nál időkéréssel próbált új lendületet adni csapatának a Nantes trénere, kettővel később, már 30-30-as állásnál ugyanígy tett a Szegedet felkészítő Michael Apelgren is. Négy perccel a vége előtt Magnus Röd újfent a Szeged felé billentette az állást. Őrült hajrá vette kezdetét, mindkét együttes eldönthette volna a maga javára a mérkőzést, de bő egy perccel a lefújás előtt még mindig 31-31-re álltak a felek. 

 

Őrült hajrá

Az utolsó perc előtt értékesített hetessel előnybe került a Nantes, majd Bánhidi Bence góljával egyenlített a Szeged, ám úgy tűnt, az utolsó támadás a vendégeké lesz. Csakhogy a helyzet kimaradt, 11 másodperc pedig még mindig maradt – az emberelőnyben próbálkozó Szeged szabaddobáshoz jutott három másodperccel a vége előtt, Bodó Richárd pedig az utolsó másodpercben a kapuba juttatta a labdát! Hihetetlen izgalmak után, az utolsó másodpercben nyert 33-32-re a magyar együttes, ezzel második mérkőzését nyerte meg a BL-ben, hazai pályán kettőből kettő a mérlege.

E játéknap után kisebb szünet következik a férfikézilabda Bajnokok Ligájában: a Szeged október 9-én, idegenben folytatja a HC Zagreb ellen, míg a Veszprém HC egy nappal később, október 10-én a bukaresti Dinamót fogadja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.