Dráma a holland–német meccsen, a City sztárja könnyekben tört ki

Németország és Hollandia is ötöt lőtt a Nemzetek Ligája első fordulójában, előbbi a magyar válogatott ellen nyert 5-0-ra, utóbbi a bosnyákok ellen 5-2-re. A csoport két favoritja kedd este egymás ellen is gólgazdag meccset játszott Amszterdamban, ahol 2-2 lett a végeredmény. Hollandia szemszögéből vezéráldozattal, a Manchester City sztárja, Nathan Aké hordágyon hagyta el a pályát.

2024. 09. 10. 22:41
A német válogatott csapatkapitánya, Joshua Kimmich gólt szerzett Hollandia ellen a Nemzetek Ligájában. Fotó: DFB/ Philipp Reinhard
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár nem sok oka lehetett a változtatásra, Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány egy helyen mégis belenyúlt a magyar válogatott ellen szombaton 5-0-ra nyerő csapatba. A németeknek akkor a vezetést megszerző Niclas Füllkrug helyére a Stuttgart csatárát, Deniz Undavot állította a kezdőbe. Később bebizonyosodott, hogy ez nagy húzás volt Nagelsmann részéről, de ne szaladjunk ennyire előre.

A német játékosok két gólt ünnepeltek Amszterdamban. Fotó: DFB/ Philipp Reinhard

A második percben Hollandia szerzett gyors vezetést, a középpályán a németek leverkuseni ütközőembere, Robert Andrich lemaradt, a liverpooli Ryan Gravenberch így ki tudta ugratni a védők között Reijnderst, aki nem hibázta el a ziccert. Hideg zuhany a németeknek.

Az első húsz percben nőhetett is volna a különbség, Dumfries és Xavi Simons is kihagyott egy-egy nagy helyzetet, de aztán éledezni kezdtek a németek, és az első félidő hajrája egyértelműen az övéké volt. A 38. percben a németek letámadtak, De Ligt el is adta a labdát a saját tizenhatosa előterében, amiből pillanatok alatt helyzet lett, Florian Wirtz lövését még védte a kapus, de a kipattanót Undav könyörtelenül a kapuba vágta.

A Manchester City kulcsembere súlyosan megsérülhetett

S ha már Undav, a stuttgarti csatár az első félidő hosszabbításában, a 45+3. percben gólpasszt is adott, ami után Joshua Kimmichnek csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. Ezzel félidőben 2-1-re vezettek a németek, holland szempontból pedig még ennél is nagyobb gond volt, hogy a 45. percben le kellett cserélni Nathan Akét sérülés miatt. A Manchester City védője hordágyon hagyta el a pályát, aminek Pep Guardiola aligha örülhetett…

A Daily Mail tudósítása szerint Aké könnyekben tört ki, olyan nagy fájdalmat érzett. A képek tanúsága szerint súlyos lehet a sérülése. A Manchester City orvosai fogják kezelésbe venni, de az valószínűnek tűnik, hogy Pep Guardiola nem számíthat rá a Brentford elleni hétvégi Premier League-meccsen.

 

A második félidő eleje újra a hollandoké volt, ezúttal öt perc kellett nekik a gólhoz: az 50. percben Dumfries előzte meg a védőjét és kotorta a labdát Ter Stegen kapujába, 2-2-re módosítva az állást. Ez is maradt a végeredmény. Így a magyar válogatott csoportjában továbbra is a németek állnak az élen, s Hollandia a második egyaránt négy ponttal, Bosznia-Hercegovina és Marco Rossi csapata pedig egy-egy ponttal áll.

A B osztályban Anglia Harry Kane duplájával győzte le Finnországot.

Nemzetek Ligája, keddi eredmények

A osztály: 
Hollandia–Németország 2-2
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0-0

B osztály:
Albánia–Georgia 0-1
Anglia–Finnország 2-0
Csehország–Ukrajna 3-2
Írország–Görögország 0-2

C osztály:
Lettország–Feröer-szigetek 1-0
Észak-Macedónia–Örményország 2-0

D osztály:
Andorra–Málta 0-1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.