Szalah parádézott, majd szavaival felpiszkálta a liverpooliakat

A Liverpool szélsője, Mohamed Szalah bombaformában kezdte meg az új idényt, a Premier League harmadik fordulójában például egy góllal és két gólpasszal jelentkezett a Manchester United ellen. Az egyiptomi klasszisnak a zajló idény végén lejár a szerződése, és egyelőre nem tudni, hol folytatja a pályafutását.

2024. 09. 02. 5:42
English Premier League - Manchester United vs Liverpool
Mohamed Szalah az utolsó meccsét játszhatta a Liverpool színeiben az Old Traffordon Fotó: EPA/PETER POWELL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Szalah láthatóan nagyon felszabadultan kezdte meg az új idényt, még a tőle megszokottnál is többet mosolyog és „lubickol” a pályán. A Premier League eddigi három fordulójában még nem volt olyan meccs, hogy ne lett volna eredményes, de a gólpasszok tekintetében is ugyanúgy háromnál jár a Liverpool sztárja.

Slot örül neki, hogy Szalah a Liverpool játékosa
Slot boldog, hogy Szalah a Liverpool játékosa. Fotó: AFP/Paul Ellis

Vasárnap két gólpasszt osztott ki, emellett a Manchester United kapuját is bevette a 3-0-ra végződött bajnoki mérkőzésen. Ez aligha jelent meglepetést, hiszen az MU a 32 éves szélső kedvenc ellenfele: tizenhat meccsen tizenöt gólnál és hat gólpassznál jár a Vörös Ördögök ellen.

Szalah távozik Liverpoolból?

Szalah utólag elmondta, különleges jelentőséggel bírt számára a vasárnapi meccs, mivel talán utoljára fordult elő, hogy pályára lépett az Old Traffordon. Az egyiptomi játékosnak 2025 nyarán jár le a szerződése, és egyelőre nem tudni, mit hoz a jövő.

– Jó nyaram volt, sok idő jutott magamra, megpróbálok pozitív maradni, mert mint tudjátok, ez az utolsó évem a klubnál. Csak élvezni akarom, és nem ezen agyalni. Szabadon játszhatok, aztán meglátjuk, hogy mi történik jövőre 

nyilatkozta Szalah.

A Liverpool ikonja, Jamie Carragher ennek kapcsán megjegyezte, őt meglepné, ha Szalah nem a Liverpool játékosaként kezdené meg a következő idényt. Az egyiptomi későbbi szavai alapján is van esély arra, hogy folytatódjon a közös munka. Csupán egy dolog hibádzik: az egyeztetések.

– A meccsre készülve azt mondtam magamnak, hogy ez lehet az utolsó alkalmam, hogy itt játszom a Liverpool mezében. Ez nem az én feladatom lenne, a klubtól pedig senki sem keresett meg engem, hogy egy újabb szerződésről tárgyaljunk, úgyhogy úgy állok hozzá, ez lesz az utolsó idényem a klubnál. Aztán meglátjuk, hogy mi történik az idény végén. Nem tudom, hogy melyik klubnál folytatom, de jelen állás szerint ez volt az utolsó mérkőzésem itt, a Liverpool játékosaként – szögezte le Szalah, aki a 2017-ben való megérkezése óta számtalan rekordot döntött meg a góljaival.

Van Dijk és Alexander-Arnold szerződése is lejár

Azt nem tudhatjuk, hogy az angol klubnál mit terveznek, mindenesetre a Liverpool 2023 nyarán még ragaszkodott a futballistához. A szaúdi al-Ittihad százmillió fontot is megadott volna az akkor 31 éves klasszisért, de a Vörösöket nem érdekelte az ajánlat.

Hogy azóta változott-e a helyzet, pár hónapon belül kiderül, hiszen ha elengednék az egyiptomit, és nem szeretnék, hogy ingyen távozzon, akkor a télen kellene eladniuk őt. A Liverpoolt irányító Arne Slot nem akart erről nyilatkozni a Manchester United elleni mérkőzést követően.

– Sok itt a ha – mondta a holland tréner Szalah nyilatkozata hallatán. – Jelenleg ő a mi játékosunk, aminek én nagyon örülök. Most is nagyszerűen játszott. A futballistáink szerződéseiről nem beszélek, de órákig tudnám elemezni Mo játékát – tette hozzá.

Nem Szalah a Liverpool egyetlen alapembere, aki távozhat jövőre. Virgil van Dijk és Trent Alexander-Arnold kontraktusa is 2025 nyarán jár le, és egyikük esetében sem hallani egyelőre szerződéshosszabbításról.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.