Szoboszlait lepontozták, Slot szerint mindenki realista

A Liverpool nyögvenyelős győzelmet aratott szombaton a Wolverhampton vendégeként a Premier League hatodik fordulójában. A Vörösök sok hibával játszottak, Szoboszlai Dominiknek is volt már jobb meccse – ez meglátszott az értékeléseken is. A végeredménnyel Arne Slot mindenesetre elégedett lehet, hiszen a három pont a tabella élére repítette a Liverpoolt.

2024. 09. 29. 6:10
Szoboszlai Dominiknek (hátul) volt már jobb mérkőzése a Liverpool mezében
Szoboszlai Dominiknek (hátul) volt már jobb mérkőzése a Liverpool mezében Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool szombaton nem azt az arcát mutatta, mint szerdán, a West Ham United elleni Ligakupa-mérkőzésen. Akkor jól muzsikált a csapat, öt gólt vágott a londoniaknak , tegnap viszont akadozott a gépezet a Premier League utolsó helyezettje, a Wolverhampton Wanderers elleni bajnokin. A Vörösök sok hibával játszottak, rengeteg volt az eladott labda, és két ziccer is kimaradt – az egyik Szoboszlai Dominik nevéhez fűződik.

Arne Slot szerint a helyén kell kezelni a Liverpool elsőségét
Arne Slot szerint a helyén kell kezelni a Liverpool elsőségét Fotó: AFP/Paul ELLIS

A magyar középpályás sem lógott ki felfelé a Liverpoolból, sőt, a Liverpool Echo szerint lefelé lógott ki, a csapatból csak neki adott ötös osztályzatot. Mint írták, Szoboszlai nem játszott jól az első félidőben, az említett helyzetét góllal kellett volna befejeznie, a második játékrészben pedig teljesen elveszett a pályán. A Sky Sports nem volt ilyen szigorú. A kezdőcsapat tagjai közül öten kaptak hetest, a többiek, beleértve Szoboszlait is, teljesítményét hatossal értékelték.

Slot örül a jó kezdésnek, de...

Persze leginkább az eredmény számít, az pedig kedvező volt a Liverpoolnak. Konaté és Szalah góljaival 2-1-re verte a vendégcsapat a Wolverhamptont, ennek köszönhetően átvette a vezetést a PL-ben. De még csak a hatodik fordulónál tartunk a 38-ból, így Arne Slot nem kerít nagy feneket az elsőségnek.

– Mindenki realista, a játékosok elég tapasztaltak, tudják, hogy a hatodik fordulóban még nem a valós képet mutatja a tabella. Ha már nagyjából tizenkilenc mérkőzés lezajlott, na akkor lesz értelme beszélni róla, hogy hol tartunk. Természetesen örülünk a jó eredményeknek, mert új vezetőedző és stáb jött a csapathoz, akik nagyon sikeres elődök helyére jöttek. Ha eddig elveszítettünk volna már négy-öt meccset, akkor minden nagyon másképpen nézne ki – állapította meg a liverpooli mester, kiemelve, hogy sok kihívás vár még együttesére, tekintve, hogy heti két, nehéz mérkőzésen kell helytállnia.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.