Alcaraz nevetett, Medvegyev színészkedése és titkos üzenete

Létrejött az álomdöntő a pekingi ATP 500-as tenisztornán: bejutott a fináléba a világelső Jannik Sinner és a spanyol Carlos Alcaraz is, akik megosztoztak az idei Grand Slam-trófeákon. A keddi elődöntőben papíron Alcaraz állt nagyobb kihívás előtt, de a spanyol végül Danyiil Medvegyev ellen sem veszített játszmát, pedig az orosz mindent bevetett ellene. Vagyis majdnem mindent...

2024. 10. 02. 6:30
Carlos Alcaraz Danyiil Medvegyev Botic Peking tenisz Jannik Sinner
Danyiil Medvegyev végül elárulta, mit súgott Carlos Alcaraz győzelme után a spanyolnak Fotó: AFP/Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jannik Sinner tavaly a pekingi elődöntőben Carlos Alcaraz, majd a fináléban Danyiil Medvegyev ellen nyert. Idén utóbbi két játékos csapott össze az elődöntőben a kínai fővárosban zajló ATP 500-as tenisztornán. A legjobb négy közé Alcaraz és Medvegyev is szettveszteség nélkül jutott el.

epa11225092 Carlos Alcaraz of Spain (L) greets Jannik Sinner of US Open Italy (R) after winning match point  during the men’s semifinal match at the BNP Paribas Open in Indian Wells, California, USA, 16 March 2024.  dopping vizsgálat klosztebol Danyiil Medvegyev
Carlos Alcaraz idén eddig mindkét találkozásukkor nyert Jannik Sinner ellen (Fotó: EPA/JOHN G. MABANGLO)

Az első szett nagyon szorosan alakult, a közepén egymás után négy játékot is a fogadó nyert, de végül 7:5-tel Alcaraz szerzett vezetést.

Medvegyev eljátszotta, hogy Alcaraz eltalálta

Medvegyev érezte, hogy többre lesz szükség a jó tenisznél. A második játszma elején eljátszotta, hogy Alcaraz érzékeny helyen találta el a labdával, de amikor a spanyol érdeklődött a hogylétéről, Medvegyev gyorsan jelezte, hogy csak viccelt.

Alcarazt a különös epizód nem zökkentette ki, sőt a második játszmát magabiztosabban nyerte meg, mint az elsőt (6:3).

A hálónál pedig kiderült, hogy Medvegyev még mindig nem vetett be mindent. Az orosz akkor még rejtegette, hogy mivel nevettette meg újra Alcarazt, de végül a sajtótájékoztatón elárulta a titkot.

Azt mondtam Carlosnak, hogy a következő meccsünk előtt beszőkítem a hajam, és Botic feliratot helyezek magamra

– utalt Medvegyev a holland teniszezőre, aki egy hónapja nagy meglepetést okozott a US Open második fordulójában Carlos Alcaraz legyőzésével.

– Jól játszottam, nem tudom, hogyan lehetett volna ma megverni őt – váltott aztán komolyabb értékelésre Medvegyev.

Alcaraz Sinner mellett áll a doppingügyben

A szerdán magyar idő szerint 11.00 körül kezdődő fináléban a világelső Jannik Sinner próbálkozik majd megtalálni az ellenszert Alcaraz játékára. A világ jelenlegi két legjobb teniszezőjének ez lesz a tizedik összecsapása, a párharc Alcaraz sikerével kezdődött, azóta tie break-jellegűen, kettesével nyerték mindketten a meccseket.

Idén Indian Wellsben és a Roland Garroson is a spanyol győzött, Sinner viszont 2024-ben eddig mind a hat fináléját megnyerte, s tavaly Pekingben Alcaraz ellen is nyerni tudott, akárcsak az egyetlen korábbi, egymás elleni döntőjükben, még két éve, Umagban.

Az idei év alapján bármilyen helyszínen Sinner és Alcaraz összecsapása az álomdöntő immár, mindketten két Grand Slam-trófeát szereztek.

Sinner sikereit némileg beárnyékolta a márciusban adott, de csak augusztusban nyilvánosságra került két pozitív doppingtesztje. A tenisz tisztaságáért felelős szervezet (ITIA) felmentette Sinnert, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) viszont azóta fellebbezett az ítélet ellen.

Bár a pályán riválisok, ebben az ügyben Alcaraz kiállt Sinner mellett.

– Azt gondoltam, hogy ez már egy lezárt ügy. Remélem, hogy hamarosan tényleg túlléphet rajta ő is, és arra koncentrálhat, amit szeret csinálni, a teniszre – reagált a WADA fellebbezésére Alcaraz.

Pekingben eddig Alcaraz volt a meggyőzőbb, Sinner a korábban doppingeset miatt eltiltott Nicolás Jarry, majd Roman Szafjullin ellen is játszmát veszített, az elődöntőben a kínai Bu Jun-csaoket ellen viszont elkerülte a döntő játszmát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.