Mbappé nem, de egy potya segítette a franciákat Budapesten, buktak az angolok

Jó emlékeket őrizhetnek majd a Bozsik Arénáról a francia labdarúgó-válogatott játékosai, akik csütörtök este 4-1-re győzték le a Izraelt a Nemzetek Ligája A divíziójának 2. csoportjában.

2024. 10. 10. 23:06
Az izraeli Idan Nahmiasz (jobbra) és a francia Randal Kolo Muani a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 2. csoportjában játszott Izrael–Franciaország mérkőzésen a Bozsik Arénában 2024. október 10-én
Az izraeli Idan Nahmiasz (jobbra) és a francia Randal Kolo Muani a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 2. csoportjában játszott Izrael–Franciaország mérkőzésen a Bozsik Arénában 2024. október 10-én Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki Magyarország–Hollandia mérkőzés előtt is rendeztek egy Nemzetek Ligája-mérkőzést Budapesten, a csütörtökön Izrael–Franciaország találkozót ugyanis a Bozsik Arénában költöztették.

A franciák az olaszok elleni 3-1-es hazai vereséggel kezdtek az A divízió 2. csoportjában, majd a belgák elleni 2-0-val javítottak. 

Budapestre a sérüléssel bajlódó, de közben a Real Madridban játszó Kylian Mbappé nélkül érkeztek, de a 25 éves csatár ezúttal nem hiányzott nekik, már csak azért sem, mert az izraeliek kapusa a segítségükre sietett. Eduardo Camavinga távoli lövését Omri Glazer védte, de megfogni nem tudta a labdát, ami a kezéről a kapuba pattant a 7. percben.

A franciák nagy fölényben játszottak, de ahelyett, hogy megszerezték volna a második góljukat, Izrael kiegyenlített a 24. percben. Erre jött gyorsan a „vendégek” válasza, akik a hajrában két újabb góllal lezárták a meccset, 4-1-re győztek.

A 2. csoport másik találkozóján a házigazda olaszok a 24. percre kétgólos előnyre tettek szert a belgákkal szemben, két pontot mégis elbuktak. Ehhez Lorenzo Pellegrini hozzájárulására is szükségük volt, aki a 38. percben piros lapot kapott. Röviddel később a belgák szépítettek, a 61. percben pedig Leandro Trossard kiegyenlített. Hiába voltak nagy fölényben a vendégek, újabb gólt nem szereztek – ahhoz el kellett volna találniuk a kaput. Az olaszoknak egy pont is elég volt ahhoz, hogy megőrizzék az első helyüket a csoportban, míg a belgák a harmadikok.

Otthon kaptak ki az angolok

Az angoloknak sem hozott szerencsét a hazai pálya. Az első félidő 0-0-val zárult a Wembley-ben, de a fordulás után szinte azonnal vezetést szereztek a görögök Vangelisz Pavlidisz révén. Jude Bellingham a 87. percben szerzett góljával megvédhette volna az angolok becsületét, ám társai tettek róla, hogy a nehezen kicsikart egy pont is elússzon. A 94. percben újra előnybe kerültek a görögök, és Pavlidisz újabb góljához a hazai védők asszisztáltak. A hellének ezzel történelmet írtak, első győzelmüket ünnepelték neves ellenfelükkel szemben.

Ez volt az angolok első veresége a B divízió 2. csoportjában, amelyben a Háromoroszlánosok a még hibátlan görögök hátát nézik.

Nemzetek Ligája, 3. forduló

A divízió, 2. csoport:
Izrael–Franciaország 1-4 (1-2)
Olaszország–Belgium 2-2 (2-1)
Az állás: 1. Olaszország 7 pont, 2. Franciaország 6, 3. Belgium 4, 4. Izrael 0

B divízió, 2. csoport: 
Finnország–Írország 1-2 (1-0)
Anglia–Görögország 1-2 (0-0)
Az állás: 1. Görögország 9, 2. Anglia 6, 3. Írország 3, 4. Finnország 0

3. csoport:
Ausztria–Kazahsztán 4-0 (1-0)
Norvégia–Szlovénia 3-0 (1-0)
Az állás: 1. Norvégia 7 pont, 2. Ausztria 4 (6-3), 3. Szlovénia 4 (4-4), 4. Kazahsztán 1

C divízió, 4. csoport:
Feröer-szigetek–Örményország 2-2 (1-1)
Lettország–Észak-Macedónia 0-3 (0-1)
Az állás: 1. Észak-Macedónia 7 pont, 2. Örményország 4, 3. Lettország 3, 4. Feröer-szigetek 2

D divízió, 1. csoport:
Gibraltár–San Marino 1-0 (0-0)
Az állás: 1. Gibraltár 4 pont/2 mérkőzés, 2. San Marino 3/2, 3. Liechtenstein 1/2 korábban: 2. csoport: Moldova-Andorra 2-0 (1-0) Az állás: 1. Moldova 6 pont/2 mérkőzés, 2. Málta 3/2, 3. Andorra 0/2

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.