Egy „csatát” megnyert a Red Bull a McLarennel szemben

A Formula–1-es McLaren-istálló a Mexikói Nagydíj előtt tett még egy próbát a sportfelügyelőknél, de nem járt sikerrel, így érvényben marad Lando Norris austini időbüntetése, amely miatt a brit pilóta elveszítette a harmadik helyét az Egyesült Államok Nagydíján.

2024. 10. 26. 10:46
Norris és Verstappen többször is egymásra talált a versenyen
Norris és Verstappen nagy csatát vívott egymással Austinban Fotó: AFP/ANGELA WEISS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lando Norris (McLaren) a texasi pályán a harmadik helyért csatázott a címvédő és sorozatban negyedik világbajnoki címére hajtó Max Verstappennel (Red Bull), s négy és fél körrel a leintés előtt előzte meg a holland versenyzőt. A McLaren pilótájának manőverét azonban szabálytalannak ítélte a versenybíróság, ezért öt másodperces időbüntetéssel sújtotta, így Verstappen végzett harmadikként, Norris pedig negyedikként. A Formula–1-es Egyesült Államok Nagydíját Charles Leclerc (Ferrari) nyerte csapattársa, Carlos Sainz előtt. 

Az idei vb-címre reálisan már csak Verstappennek és Norrisnak van esélye, a brit versenyző viszont az austini negyedik hellyel 57 pontos hátrányba került a holland címvédővel szemben. 

A McLaren a Mexikói Nagydíj helyszínén próbált érvényt szerezni az igazának, a versenyigazgatóság azonban elutasította a felülvizsgálati kérelmét, mondván, az istálló nem tudott új bizonyítékokkal előállni. Ahhoz, hogy Norris austini büntetését újra megvizsgálják, a McLarennek olyan adatokkal kellett volna előállnia, amelyek a múlt vasárnapi szankció meghozatalakor nem álltak rendelkezésre, írja az MTI.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.