Milák Kristóf legyőzője nem Bob Bowman irányításával készül Budapestre

Léon Marchand a párizsi olimpia legnagyobb úszósztárja volt, négy egyéni aranyérmet szerzett, bánatunkra az egyiket 200 pillangón Milák Kristóf legyőzésével. A francia klasszis nem állt le, Kínában három számban nyert a rövid pályás világkupa-sorozatban, noha jelenleg nem a legendás amerikai edző, Bob Bowman irányításával készül. S így lesz ez egészen a decemberi budapesti világbajnokságig, ahol Marchand akár újra összecsaphat Milákkal is.

2024. 10. 22. 17:25
Milák Kristóf, a nem túl boldog ezüstérmes a 200 méteres pillangóúszás döntője után Bob Bowman győztes tanítványa, Léon Marchand mellett a párizsi olimpián.
Milák Kristóf, a nem túl boldog ezüstérmes a 200 méteres pillangóúszás döntője után Bob Bowman győztes tanítványa, Léon Marchand mellett a párizsi olimpián. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már biztos, hogy Léon Marchand elindul decemberben a rövid pályás vb-n Budapesten, és a francia úszósztár nem vett vissza a tempóból a párizsi olimpia után sem: az elmúlt hétvégén nemcsak rajthoz állt a világkupa-sorozat sanghaji állomásán – ahol Milák Kristóf régi riválisa, a svájci Noé Ponti megdöntötte Szabó Szebasztián világcsúcsát –, hanem 100, 200 és 400 vegyesen is aranyérmet szerzett Kínában, a középső távon ráadásul Európa-rekordot úszva.

MARCHAND, Léon
Léon Marchand továbbra is nagyszerű formában úszik. Fotó: Martin Meissner

Marchand tehát úgy is szédületes formában maradt a párizsi olimpia után, hogy az edzéseit jelenleg nem Bob Bowman irányítja. A francia úszó az ősszel az Egyesült Államok helyett odahaza, Toulouse-ban készül korábbi edzője, Nicolas Castel vezetésével. Ez egészen a decemberi, budapesti vb-ig így marad, Marchand csak utána tér vissza Bowmanhez Amerikába.

A négyszeres olimpiai bajnok francia arra is figyelt Kínában, hogy tisztelegjen az úszás nagy egyéniségei előtt. A verseny egyik napján az amerikai Caeleb Dressel úszósapkájában úszott, aki kihagyta a világkupát, a másikon pedig a franciák másik olimpiai bajnoka, Florent Manadou sapkáját húzta a fejére.

 

Lesz újabb Milák–Marchand-csata?

Marchand a budapesti vb-n is jó esélyekkel indulhat, hiszen rövid pályán, ahol több a forduló, még inkább kijöhetnek a víz alatti erősségei. Nagy kérdés, hogy Milák Kristóf ellen összejön-e az újabb csatája, egyelőre ugyanis nem tudni, hogy a magyar bajnok elindul-e a hazai vb-n.

A két úszó a 2022-es budapesti vb-n már találkozott a Duna Arénában, akkor Milák világcsúccsal nyert a még feltörekvő Marchand előtt 200 pillangón 50 méteres medencében. Azóta sok minden változott, az idei vb ráadásul rövid pályán lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.