Óriási büntetést kapott a PL-klub egy közösségi médiás posztért

Az Angol Labdarúgó-szövetség súlyos büntetést szabott ki a Premier League-ben szereplő Nottingham Forestre egy bejegyzésért, amelyet a klub a közösségi médiában osztott meg.

2024. 10. 11. 19:10
Az Everton elleni áprilisi PL-mérkőzés után került bajba a Forest
Az Everton elleni áprilisi PL-mérkőzés után került bajba a Forest Fotó: AFP/NurPhoto/MI NEWS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nottingham Forest az előző idényben nagy csatában volt a Lutonnal a kiesés elkerüléséért, de végül a 17. helyen végzett, vagyis bennmaradt, a Luton viszont kiesett.

Az Everton elleni áprilisi bajnoki alkalmával még nem lehetett tudni, hogy ez lesz a végkimenetel. A Nottingham tehát Liverpoolban vendégeskedett, 2-0-ra kikapott az Evertontól, és bár három alkalommal is büntetőt kaphatott volna, a videobíró mindhármat elutasította. Néhány perccel a lefújás után a klub közleményt adott ki, amelyben Stuart Attwell VAR-asszisztensről azt írták, hogy a Luton Town szurkolója. Erre hivatkozva egyébként a találkozó előtt kérték a lecserélését, írja az MTI.

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) nem nézte jó szemmel a Forest meccs utáni bejegyzését, és 750 ezer fontos (359 millió forint) pénzbüntetést szabott ki a klubra. A Nottingham pénteken bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. Az FA szerint a klub tagadta, hogy a közlemény elfogultsággal vádolta a VAR-asszisztenst, megkérdőjelezte az objektivitását, vagy rontotta a jó hírnevét.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.