Szoboszlai, Gulácsi és Orbán is a kezdőcsapatban, 18 évet vártunk erre!

A labdarúgó Bajnokok Ligájában az alapszakasz harmadik fordulójában ma „magyaros” rangadót játszanak, a Bundesliga tabelláján második helyen álló RB Leipzig a Premier League-ben éllovas Liverpool csapatát fogadja 21 órakor. A lipcseieknél Gulácsi Péter és Willi Orbán is ott lesz a kezdőcsapatban, a vendégeknél pedig Szoboszlai Dominik is kezd.

2024. 10. 23. 19:48
Szoboszlai Dominik a Chelsea ellen Forrás: X/Liverpool FC
Szoboszlai Dominik a Chelsea ellen Forrás: X/Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában legutóbb közel tizennyolc éve fordult elő, hogy magyar játékosok kerültek egymással szembe: 2006. december 16-án a H csoport utolsó, 6. fordulójában a belga Anderlecht és a görög AEK Athén összecsapásán. A belgáknál Juhász Roland, a görögöknél Tőzsér Dániel is végig pályán volt a 2-2-re végződött meccsen. Tőzsérék ezzel a harmadik helyen végeztek a Milan és a Lille mögött, így az UEFA-kupában folytathatták, de ha nyertek volna, akkor nyolcaddöntősök. Juhászék a csoport utolsó helyéről már nem kerülhettek el. Az idei kiírásban, amikor az új rendszerű lebonyolításban az alapszakaszban az RB Leipzig és a Liverpool összekerült egy meccsre, ez megteremtette az esélyt egy újabb „magyaros” BL-meccsre, hiszen Gulácsi Péter és Willi Orbán a németek, Szoboszlai Dominik pedig a Liverpool játékosa.

Szoboszlai Dominik magyar válogatott Nemzetek Ligája
Szoboszlai Dominik és Willi Orbán a válogatott mezében Fotó: Csudai Sándor

 

Szoboszlai Dominik visszatért Lipcsébe

Gulácsi és Orbán biztos pont a lipcseieknél, de a Liverpool új trénere, Arne Slot is szinte mindig a kezdőbe tette a magyar légiósát. Slot nem foglalkozott azokkal, akik „kikövetelték” a kezdőcsapatból Szoboszlait.

A Premier League legutóbbi fordulójában vasárnap a Pool 2-1-re nyert a Chelsea ellen, Szoboszlai végig a pályán volt, de nem játszott jól, sok kritikát kapott, ellenben az a Curtis Jones, aki a legnagyobb posztriválisa, a meccs legjobbja volt, a győztes gólt is ő szerezte. Jones azon a meccsen azért kezdhetett, mert Alexis Mac Allister a múlt héten betegeskedett. Szoboszlai számára azért is pikáns a mai meccs, mert 2023-ban Lipcséből igazolt Liverpoolba. A németek pedig most nagy szeretettel fogadták. Mindenki kívácsian várta, Slot milyen kezdőcsapatot küld pályára Lipcsében. A trénernek arra is gondolnia kellett, hogy a Premier League-ben vasárnap újra rangadót játszanak, az Arsenal vendégei lesznek.

Nos, az RB Leipzig–Liverpool mérkőzésen mindhárom magyar játékos ott lesz a kezdőcsapatban.

 

 

 

Megőrizte veretlenségét az egymással 1-1-es döntetlent játszó francia Brest és német vendége, a Bayer Leverkusen. A másik kora esti összecsapáson az olasz Atalanta és a skót Celtic Glasgow sem bírt egymással, itt nem született gól.

Atalanta (olasz)–Celtic Glasgow (skót) 0-0. Brest (francia)–Bayer Leverkusen (német) 1-1 (1-1), gólszerzők: Lees-Melou (39.), illetve Wirtz (24.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.