Bodnár László: Nyugodtan várom a Dinamo elleni meccset

A kijeviek korábbi futballistája szerint a Ferencváros jól jön ki a ma esti mérkőzésből.

2020. 10. 28. 7:45
null
Kisvárda 20200616 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Kisvárda Zalaegerszeg ZTE Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Bodnár László Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodnár László mindössze 17 éves volt, amikor a DVSC játékosaként bemutatkozhatott az élvonalban, a tehetségére nemcsak itthon, hanem külföldön is hamar felfigyeltek, és az érdeklődők között felbukkant az ukrán Dinamo Kijev is. Fiatalon, huszonegy esztendősen szerződött 2020-ban az ukrán fővárosba, és Dinamónál töltött időszaka során érte el legnagyobb sikereit: a Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa-szereplések mellett kétszer volt bajnok, egyszer bajnoki ezüstérmes, egyszer pedig kupagyőztes.

A BL-ben komoly tapasztalatokat szerzett, a kijevi együttessel kétszer jutott be a csoportkörbe, és olyan csapatok ellen léphetett pályára akkor, mint például a Juventus, a Feyenoord, a Dortmund és a Liverpool, utóbbival egyébként 2009 őszén a Debrecen játékosaként is szembe találta magát a Bajnokok Ligájában. Bodnár László négy évet töltött el a Dinamo Kijev futballistájaként.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

 

– Utólag úgy látom, bátor tett volt belevágni a kijevi kalandba – repül vissza az időben kereken húsz évet Bodnár László. – Nehéz volt tapasztalatlanul és egyedül beilleszkedni egy ilyen kaliberű csapatba és egy merőben más kultúrába. Ám nemcsak a kultúra, minden más volt, mint amihez itthon hozzászoktam. Igaz ez magára a klubra is, profizmusban és a feltételekben a Dinamo mintegy tizenöt évvel megelőzte a magyar labdarúgást. Másfajta és más iramú edzéseken vettem részt, meglepő volt a roppant felkészült orvosi háttér, és ezekből sikerült sokat profitálnom. Szóval bátor tett volt, de megérte, szerencsés döntést hoztam, amikor igent mondtam az ajánlatra. Végül is a Dinamóban lettem először bajnok, ott debütálhattam a Bajnokok Ligájában, onnan hívtak be először a válogatottba, a sorból csupán a kupagyőzelem lóg ki, mert azt már itthon nyertem előtte a Debrecennel.

A 46-szoros válogatott Bodnár László később légióskodott a holland Rodánál, majd az osztrák Salzburgban is, onnan jött haza Debrecenbe, ahol egy Szófiában lőtt emlékezetes, távolról eleresztett bombagóllal sokat tette azért, hogy a Loki sikerrel vegye az utolsó akadályt a BL-selejtezőkben, és bejusson a csoportkörbe. Ma a Kisvárda szakmai stábjának a tagja – közben 41 évesen játszik még alacsonyabb osztályban –, és figyelemmel kíséri a Dinamo Kijev szereplését.

– Szoktam nézni a meccseit, mondhatom, hogy képben vagyok. Mircea Lucescu nagyon jó edző, de az irányításával a Dinamo nagy előszeretettel inkább visszahúzódik a kapuja elé, és az ellenfél hibájára vár. Az viszont tény, hogy ha lehetőséget lát lecsapni, akkor roppant veszélyes tud lenni. Nyilván nem tudhatom, Szergej Rebrov milyen taktikával küldi pályára a Ferencvárost, de úgy vélem, a Fradi nem fog kinyílni, nem esik neki az ukránoknak. A magyar bajnok összeszedett, tudatosan posztokra igazolva megerősített csapat, szerintem nagyon rendben van. Én nyugodtan várom a Dinamo elleni meccset, amelyből szerintem jól jön majd ki a Ferencváros.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.