Farkasok falkája: a játék, amelyből valóság lett az Eb alatt

Botka Endre úgy érzi, megkomolyodott. A Ferencvárossal a Bajnokok Ligájában való szereplés jelentősen hozzásegítette ahhoz, hogy a legnagyobb sztárokkal, így Cristiano Ronaldóval és Kylian Mbappéval szemben is felvegye a harcot, s immár felkészültnek érzi magát akár egy komoly külföldi szerződésre is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 07. 02. 9:55
BOTKA Endre; MBAPP, Kylian
Botka Endre azt mondja, Kylian Mbappé ellen volt a legnehezebb dolga az Eb-n Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az összetartás elejétől elkezdtünk egy társasjátékot, esténként általában azt játszottuk. Rengeteget nevettünk, nehéz leírni, milyen játék volt, leginkább szerepjátékhoz lehet hasonlítani. Izgalmas játék volt, s talán ez még inkább összehozott bennünket – beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról, hogy mivel is töltötték az időt az Európa-bajnokság előtt az edzőtáborban, majd a viadal alatt is.

Ez önmagában is bizonyíték arra, hogy a magyar labdarúgó-válogatott játékosai remek közösséget alkotnak, amit Botka Endre a következő gondolattal támasztott alá:

– Egyetlen percet sem unatkoztunk. Ez a mostani válogatott igazi csapat, szeretünk együtt lenni, egyáltalán nem volt teher, hogy csaknem egy hónapig össze voltunk zárva. Persze egy idő után hiányzott a család, de a közösség nagyon együtt van, így könnyebb volt ezt is átvészelni.

A Ferencváros hátvédjében vegyes érzelmek munkálnak. Tudja, remek eredmény a franciák és a németek elleni döntetlen, de nem maradéktalanul boldog, mert olyan lehetőség előtt álltak, amilyen többet nem adatik meg a pályafutása során.

Botka Endre azt mondja, ellen volt a legnehezebb dolga az Eb-n
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Botka Endre mindhárom csoportmeccset végigjátszotta, méghozzá kitűnően. Elárulta, a franciák elleni meccs volt e legnehezebb.

– Azon a találkozón éreztem, az ellenfél bármelyik pillanatban olyat húzhat, amire nem lesz válaszunk. Időnként úgy tűnt, olyan sebességgel közlekednek a pályán, hogy képtelenség követni, ezért is volt nagy siker az egy egyes döntetlen. Annyira kellett összpontosítani, hogy szinte kiszáradt a szemem, még pislogni sem akartam, nehogy szem elől tévesszem a csatárokat.

Kylian Mbappét a következőképpen jellemezte:

– Olyan nagyokat és gyorsan lép, hogy nekünk, védőknek folyamatosan egymás közelében kellett helyezkednünk, ha egyikünkön túljut, ott legyen a másik. Csak így lehetett megállítani. De azt is éreztem, az olyan képességű futballisták, mint ő, egyáltalán nem szeretik, ha keményebben bánnak velük.

Botka Endre sokat köszönhet annak, hogy az elmúlt idényben a Ferencvárossal a Bajnokok Ligájában szerepelt, az ott tapasztalt tempó fejben és fizikailag is felkészítette az Eb-re. Most már érettnek érzi magát arra, hogy akár valamelyik nívós bajnokságban is megállja a helyét.

– Igen, bátran állnék jelentősebb külföldi kihívás elé. Eddig nem mindig éreztem úgy, hogy készen állok egy ilyen feladatra, de amióta megszületett a kisfiam, megkomolyodtam. Mondjuk, huszonhat évesen talán ideje volt. Ha hamarabb kimegyek külföldre, talán nem tudtam volna feldolgozni, ha nem játszom, időre lett volna szükségem, míg felveszem a ritmust. Ma már ilyen gond nem fordulhatna elő. Az elmúlt három-négy évben sok mindenen keresztülmentem, egy súlyosabb sérülést is megéltem. Aztán azt sem volt könnyű elérni, hogy folyamatosan játsszak a Ferencvárosban. Erőnlétileg és mentálisan egyaránt megerősödtem.

A teljes interjú a Nemzeti Sportban olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.