Charles Leclerc virtuálisan verhetetlen

Két futamból két győzelem Charles Leclerc mérlege a koronavírus-járvány miatt összehozott virtuális Formula-1-es sorozatban, a Ferrari pilótája a melbourne-i pálya után a sanghaji aszfaltcsíkon sem talált legyőzőre.

2020. 04. 20. 8:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a világbajnokság nem kezdődhetett el, a száguldó cirkuszban jobb híján hivatalos virtuális sorozatot indítottak, amelyet az F1 hivatalos PC-szoftverével, az F1 2019-cel bonyolítanak le. A március 22-i nyitányon, a Bahreini Nagydíj időpontjában a szahíri pályán Csou Kuan-jü, a Renault tesztpilótája győzött. Április 5-én, amikor a Formula-1-ben a Vietnámi Nagydíjra került volna sor, másik pályát kellett keresni, hiszen Hanoiban most először rendeztek volna F1-es versenyt, ezt a pályát értelemszerűen nem tartalmazza a tavalyi szoftver. Virtuálisan a melbourne-i pályát kellett teljesíteni, és ezen Charles Leclerc bizonyult a leggyorsabbnak.

A Ferrari pilótája itt kapcsolódott be a virtuális bajnokságba, majd a múlt hét végén újra nevezett, és a Kínai Nagydíjat is megnyerte. Leclerc már az időmérőn is remekelt, ő szerezte meg az első rajtkockát. A 28 körös versenyben Alexander Albon (Red Bull) végzett a második helyen, harmadikként pedig Stoffel Vandoorne-t (Mercedest) intették le, de mivel utóbbi menet közben kapott egy öt másodperces időbüntetést, Csou Kuan-jü lett a harmadik.

A virtuális bajnokság első versenyére a jelenlegi Formula-1-es mezőnyből még csak ketten neveztek, Lando Norris (McLaren) és Nicholas Latifi (Williams), de mellettük többen is voltak, akik már megfordultak az autósport királykategóriájában, így Nico Hülkenberg, aki tavaly még a Renault volánja mögött ült, Vandoorne és Esteban Gutiérrez most mindketten a Mercedes tesztpilótái, továbbá Anthony Davidsonnak és Johnny Herbertnek is van F1-es múltja.

A második versenyre már beszállt Leclerc, Albon, Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és George Russell (Williams), a harmadikra pedig Carlos Sainz (McLaren) is, így a Williams mellett a McLaren is a hivatalos párosát indította. Igaz, Norris „technikai” probléma miatt végül nem tudott rajthoz állni. A Mercedest Vandoorne és Gutiérrez képviselte, a Haast pedig a Formula-1-es csapat két tesztpilótája, Louis Delétraz és Pietro Fittipaldi. Volt két labdarúgó is a mezőnyben, Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa a Red Bull, Ciro Immobile, a Lazio csatára az Alpha Tauri színeiben indult, de ez a műfaj azért nem az ő pályájuk: Courtois a 15., Immobile a 17. helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.