Nem tudjuk, mi járhat most Cseh László fejében

Véget értek az úszó országos bajnokság csütörtöki döntői a Duna Arénában. A nap talán legfontosabb száma a férfiak 200 vegyes fináléja volt, amelyen a következő kérdésre kerestük a választ: mi lesz veled, Cseh László? Az eredmény sokat sejtető, ugyanis ez a szám láthatóan senkinek sem volt igazán fontos rajta kívül, mégsem sikerült győznie. Mivel azonban nem nyilatkozott, nem tudjuk, mi jár a fejében ezek után.

2021. 03. 25. 11:37
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezhetünk, hogy a tavalyi kaposvári országos bajnokságon az összes döntőjétől visszalépett az előfutamok után, aztán szó nélkül hazament. Előtte azt mondta, hogy az ottani teljesítményétől teszi függővé a pályafutása folytatását, ám a rossz eredmények ellenére mégis újra nekiállt a munkának januárban. Szegény embert az ág is húzza, mondhattuk, amikor nem sokkal később arról szóltak a hírek, hogy vakbélműtéten esett át. Mindennek ellenére a 35 éves klasszis tovább küzdött, aki egyértelműen a régi sikerszámára, a 200 vegyesre koncentrált a mostani ob-n, hiszen ebben van reális esélye kijutni a tokiói olimpiára.

Cseh László helyzete kérdéseket vet fel Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Cseh három számban rendelkezik olimpiai A szintes idővel, ám 100 és 200 pillangón nincs az első kettőben a magyar ranglistán, márpedig számonként csak ketten indulhatnak Tokióban. Kizárásos alapon maradt a 200 vegyes, amelyen még a 2019-es világbajnokságon úszott 1:57,79-es idejének köszönhetően ranglistaelsőként várta az ob-t. Tegnap az előfutamok után már visszacsúszott a második helyre, ugyanis a vegyesúszás hazai trónkövetelője, a napokban 18 éves 1:57,58-cal jutott be a döntőbe, s lényegében biztosította a helyét az olimpián. Emiatt a mai finálétól visszalépett, mert 400 vegyesen is szeretne kvótához jutni, így már arra tartalékol, hiszen délután lesznek az előfutamok.

Ugyanígy tett Bernek Péter is, aki a 200 vegyes előfutamában szintén megelőzte az ötödik Cseht. Tehát a mai döntőben eleve két erős riválissal kevesebb állt fel a rajtkőre. Cseh László 50, 100 és 150 méternél is az első helyen fordult, ám az utolsó hosszon Holló Balázs megelőzte őt. Az a Holló Balázs, aki egyébként bemelegítésnek szánta a 200 vegyest, mert neki is a 400 a fontosabb. Cseh 2:00,36-tal csapott a célba a második helyen. Rázta a fejét, miközben besétált az öltözőbe.

Természetesen mi is szerettük volna szóra bírni Cseh Lászlót, de csak a következő üzenetet kaptuk: „Most egyszerűen nem szeretnék mondani semmit. A régi klasszikus idézném: nem nyilatkozom, és azt se, hogy nem nyilatkozom.” Így nem tudjuk, mi járhat a fejében, csak sejtéseink lehetnek.

Sós Csaba szövetségi kapitány rendszerint a világversenyeket megelőző tavaszi ob végén zárja le az úszók válogatását. Cseh László szerencséje, hogy a járványra való tekintettel, s az olimpia egy évvel való elhalasztása ellenére számításba kell venni a 2019-es vb-n úszott idejét. Ezzel Kós mögött még mindig második a ranglistán, így papíron ott lehet Tokióban. De a szövetségi kapitány épp az ob előtt beszélt arról, hogy adott esetben hajlandó változtatni az elvein, mert azokat akarja elvinni az olimpiára, akik most a legjobbak. Nagy kérdés, hogy Cseh László kiállja-e ezt a próbát.

A nap fontosabb eseményei közé tartozott még, hogy a tegnapi, világraszóló úszása után ma 50 pillangón második lett Szabó Szebasztián mögött, 400 gyorson pedig újabb aranyérmet szerzett. a 200 pillangó után 400 gyorson is győzött, és a terveinek megfelelően ebben a számban is biztosította az olimpiai részvételét. mai teljesítményéről korábban írtunk.

Úszó ob, Duna Aréna, csütörtöki bajnokok:

Férfi 400 gyors: Milák Kristóf (BHSE) 3:48,92. Női 400 gyors: Kapás Boglárka (UTE) 4:07,50. Férfi 50 pillangó: Szabó Szebasztián (Győr) 23,36. Női 50 pillangó: Bordás Beatrix (Hullám) 26,75. Férfi 200 vegyes: Holló Balázs (Eger) 1:59,58. Női 200 vegyes: Hosszú Katinka (Iron) 2:11,47. Férfi 4x200 gyorsváltó: BVSC (Németh Hándor, Csicáky Péter, Kőhalmi Kornél Barnabás, Kovács Benedek Bendegúz) 7:27,33. Női 4x200 gyorsváltó: Szeged (Fábián Fanni, Fábián Bettina, Vas Luca, Pádár Nikolett) 8:09,38.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.