Dzsudzsáknak és Kádárnak is muszáj mennie

Két magyar válogatott játékossal tudatták az eddigi klubjaik, hogy új csapatot kell keresniük. Ráadásul nem akárkikről, hanem a nemzeti együttes két kulcsemberéről van szó.

2020. 02. 05. 12:42
null
Forrás: Ittihad Kalba/Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két magyar válogatott játékossal tudatták az eddigi klubjaik, hogy új csapatot kell keresniük. Ráadásul nem akárkikről, hanem a nemzeti együttes két kulcsemberéről, Kádár Tamásról és a csapatkapitány Dzsudzsák Balázsról (képünkön) van szó. Utóbbi 2016 óta futballozik az Egyesült Arab Emírségekben, előbb az al-Vahda együttesét erősítette, majd 2018-ban az al-Ittihad Kalba játékosa lett. A szerződése a nyárig köti oda, a menedzsere pedig nemrég azt nyilatkozta, a klubja kezdeményezte a hosszabbítást, jól érzi magát Kalba városában; de a távozás sem elképzelhetetlen, érkeztek már ajánlatok, természetesen már nem topligákból és nem is Európából.

Az arab egyesület előbb a közösségi oldalára kitette a játékos képét azzal a felirattal, hogy „Thank you Dzsudzsak”, majd tegnap ezt kiegészítette egy közleménnyel, amely szerint a külföldi játékosok lecserélésénél szigorúan csak Jorge da Silva vezetőedző szempontjai érvényesültek. Majd ezt olvashatjuk: „Szükség volt a változtatásra. Ilyenkor nem lehet a neveket nézni, sokkal inkább az számít, hogy a pályán ki mit nyújt.” A közlemény egyébként neveket nem tartalmaz, de nem ördöngösség kitalálni, hogy a brazil Henriqué és Dzsudzsák Balázs a két távozó, a helyükre pedig a 28 éves zöld-foki-szigeteki Ricardo Gomes, illetve a 27 esztendős, korábbi holland utánpótlás-válogatott szélső, Navarone Foor érkezik, utóbbi éppen a magyar futballista posztjára.

Fotó: Ittihad Kalba/Twitter

Kádár Tamás novemberben játszotta a 100. meccsét az ukrán Dinamo Kijevben, szerepelt az előkészületi mérkőzéseken, gólpasszt is adott, így őt és mindenkit váratlanul érhetett, hogy hétfő óta az ifjúsági csapattal kell edzenie. Helyére a 20 éves, ugyancsak belső védő Olekszandr Romancsukot vitték fel a felnőttek közé, és mindez azt jelenti, hogy az 59-szeres magyar válogatott Kádárnak is új csapatot kell keresnie. A távozás lehetőségéről már korábban is írt a helyi sajtó, maga a játékos azt nyilatkozta, nem tervezi elhagyni a Dinamót, ám a jelek szerint az ő tervei nem esnek egybe a klubéval.

A történtek nem tették boldoggá szövetségi kapitányt, aki egy olasz közmondással kommentálta a hírt, amelynek magyar megfelelője az, hogy mindenki azzal főz, amije van. A válogatott légiósai közül most két olyan játékos figyelmét köti le a klubkeresés és esik ki a rendszeres játékból, akik tagjai a kezdőcsapatnak, és ez nem jó hír másfél hónappal a március végi, bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt – mindez megnehezítheti az olasz szakember dolgát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.