A felcsúti fiatalok kitettek magukért az Újpest ellen

A koronavírus miatt a Puskás Akadémia sok fiatal játékossal kényszerült kiállni az Újpest ellen a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A felcsúti együttes lendületesen, jól futballozott, és nagy csatában 3-2-re legyőzte a lilákat, akik kilencen fejezték be a találkozót.

2020. 08. 30. 21:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia most debütált ebben a bajnokságban. Az első két fordulóban azért nem léphetett pályára, mert több játékosa is koronavírusos lett. A klub hivatalosan nem erősítette meg, de már akkor nyolc fertőzött futballistáról szóltak a hírek. A Hammarby elleni Európa-liga meccsen csaknem a teljes alapcsapat hiányzott, a kispadon pedig csak húsz év alatti fiatalok kaptak helyet. Az Újpest elleni összeállítás sokban hasonlított a stockholmira, kezdőben például megint szerepelt Auerbach Martin, a 17 éves kapustehetség, aki a PAFC felnőttcsapatában éppen Svédországban debütált.

Aztán a mérkőzésen egyáltalán nem tűnt tartalékosnak a felcsúti együttes, a fiatalok nagy kedvvel és ambícióval futballoztak. Komáromi parádés góllal szerzett vezetést, amit az Újpest a semmiből jött góllal egyenlített ki, Simon Krisztián mind a három fordulóban eredményes volt. A két találat között a vendégeknél először kezdő Stieber Zoltán piros lapot kapott.

 

 

A második félidőben is jól játszott a Puskás Akadémia, és Szolnoki hatalmas bombájával ismét vezetett.

Az Újpest tíz emberrel is hajtott az egyenlítésért, ám ezzel lehetőséget adott a hazai csapat kontráira, és az élt is vele. Az egyik gyors ellentámadás végén Onovo feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a tizenegyest Plšek magabiztosan lőtte a hálóba. A Puskás Akadémia 3-1-re vezetett tehát a 83. percben, de a három pont sorsa még nem dőlt el, mert három perccel később Máté fejesével a lilák újra egy gólra csökkentették a különbséget. Plšek ezután kihagyta a meccs helyzetét, az üres kapuba nem tudott betalálni, majd az Újpest kilenc főre fogyatkozott, mert Bureković megkapta a második sárga lapját is. A bátran és jól játszó hazai csapat megérdemelten győzött.

 

NB I, 3. forduló

Puskás Akadémia–Újpest 3-2 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Karakó. Gólszerző: Komáromi (11.), Szolnoki (49.), Plšek (11-esből 83.), illetve Simon (44.), Máté (86.)

További eredmények:

Diósgyőr–MTK 1-1, Paks–Mezőkövesd 1-2, Ferencváros–Zalaegerszeg 1-2, Budafok–Mol Fehérvár 1-4, Bp. Honvéd–Kisvárda 1-2.

Az élcsoport állása: 1. Mol Fehérvár 5, 2. MTK 5, 3. Diósgyőr 4.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.