Fucsovics szerény maradt: „Egyszer volt Budán kutyavásár...”

Fucsovics Márton felnőtt pályafutása során először jutott Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé. A legjobb magyar teniszező kiemelte, volt némi elszámolnivalója Andrej Rubljovval, a 6:0-s szettet viszont nem lihegte túl, és ejtett egy-két szót a Novak Djokovics elleni negyeddöntőjéről.

Magyar Nemzet
2021. 07. 05. 20:15
Fucsovics
Fucsovics Márton a helyén kezeli karrierje egyik legnagyobb győzelmét Fotó: AFP Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenzációs sikert aratott a wimbledoni teniszbajnokság nyolcaddöntőjében: a 29 éves játékos öt szettben búcsúztatta a világranglista hetedik helyén álló, őt idén eddig többször legyőző orosz Andrej Rubljovot.

Fucsovics nem gondolja, hogy a mentális felkészültség volt döntő kettejük wimbledoni mérkőzésén. – Nem hiszem, hogy fejben erősödtem a tavaszi mérkőzéseinkhez képest, de ma én voltam jobb passzban. Nagyon nehéz őt megverni bárkinek, mert átkozottul jó játékos – nyilatkozta a találkozó után az MTI-nek a magyar játékos.

Fucsovics Márton még nem tudja, hogy vajon a wimbledoni negyeddöntő a karrierje legnagyobb sikere
Fotó: Europress/AFP

A negyedik szettben hibátlan játékot mutatott, erről a bizonyos 6:0-s játszmáról nem kívánt bővebben beszélni, mindössze azt mondta szerényen, hogy: „Egyszer volt Budán kutyavásár....”. Természetesen szóba került a Novak Djokovics elleni mérkőzés az elődöntőbe jutásért, Fucsovics nem veszítette el a humorérzékét. A nyíregyházi játékos ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy próbálja majd a legjobbját nyújtani, és ha ez sikerül, akkor nyerni fog három szettben.

– Valami azért simán közbejöhet, például hogy ő is a legjobbját nyújtja. Akkor viszont nem tudom, mi lesz – jegyezte meg tréfásan a 2010-ben juniorként wimbledoni bajnokságot nyert Fucsovics.

A Nemzeti Sport érdeklődésére a magyar játékos hangsúlyozta, hogy volt némi elszámolnivalója Rubljovval szemben. – Azt most még nem tudom eldönteni, ez volt-e pályafutásom legnagyobb győzelme, de hogy értékes, az biztos. Volt némi elszámolnivalónk Rubljovval! Az én taktikám érvényesült, a labdamenetekben nem adtam ingyenpontokat neki, talán ez volt a különbség. Nem tudom, kívülről hogy látszott, de én úgy éreztem, erősebb és elszántabb vagyok, egy kis szerencsével hamarabb is lezárhattam volna a meccset. Hogy mit várok a negyeddöntőtől? Egy nagyon jó mérkőzést, hiszen Djokovics és én is voltunk wimbledoni bajnokok! A viccet félretéve: bejutottam egy Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé, kiadom magamból a maximumot, és akkor nincs mitől tartanom, ugyanúgy küzdeni fogok az első ponttól az utolsóig, ahogyan Rubljov ellen – nyilatkozta a magyar játékos.

Fucsovics Márton edzői, Jancsó Miklós és Nagy Zoltán pedig egyebek mellett azt is hangsúlyozták, hogy Novak Djokovics és az edzői stábja is gratulált nekik Rubljov legyőzéséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.