Gazdag az idény legpimaszabb gólját lőtte, először nyert a Honvéd + videó

Szórakoztató, gólokban gazdag mérkőzést játszott a Diósgyőr és a Bp. Honvéd, utóbbi idegenben győzött 4-2-re az NB I 4. fordulójában. A vendégek két góllal elhúztak, ám a DVTK még a szünet előtt kiegyenlítettek. Gazdag Dániel az idény eddigi legpimaszabb gólját szerezte egy hanyag emeléssel, a második félidőben viszont lesről indulva szerzett ismét vezetést a kispestieknek. A Diósgyőr két piros lapot is kapott, azaz többet veszített, mint egy szimpla mérkőzés.

2020. 09. 12. 19:09
null
Fotó: Meder István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

lett a mérkőzés hőse, ám előzetesen nem ő került reflektorfénybe. A legtöbben az edzőjét faggatták, Bódog Tamás ugyanis visszatért Diósgyőrbe – igaz, már ellenfélként. A Bp. Honvéd vezetőedzője korábban éppen a DVTK-t irányította, amelytől a szerződése lejárta előtt volt kénytelen távozni, ám ez már a múlt. Alighanem sokkal jobban izgatta, hogy jelenlegi csapata két vereséggel a háta mögött várta a 4. fordulót a bajnokságban – az első mérkőzése elmaradt –, és így nulla ponttal a tabella alján szerénykedett. Ráadásul a közelmúlt sem a Honvéd sikerét ígérte, ugyanis a kispesti együttes az utolsó tizenkét diósgyőri meccséből csak kettőt nyert meg, kilencet elveszített, és a legutóbbi ötön nyeretlen maradt, egyszer ért el döntetlent, négyszer pedig kikapott.

Most az első félidő hajrájáig úgy tűnt, ez a rá nézve lehangoló sorozat ezúttal megszakad. Az első bő fél órában egyetlen nagyon szép mozzanat akadt, abból azonban vezetést szerzett a Bp. Honvéd: a 16. percben Mezgrani az alapvonaltól visszasarkalt a labdát Zsótér elé, aki igazított rajta, majd ballal a kapu bal oldalába bombázta (0-1).

 

Kiegyenlített mezőnyjáték után érkezett el a 41. perc, amikor a bajnokság eddigi legpimaszabb és legcsodálatosabb gólját láthatták a nézők. Gazdag Dániel a felezővonaltól lógott meg a védők elől, amikor a tizenhatoson belülre ért, visszavette a labdát, érzékelte, hogy Antal kapus kilépett, ezért nem lőtt, hanem álló helyzetből Antal felett a hálóba emelte a labdát, a bevetődő védő már nem tudott menteni (0-2). Hihettük volna, a Diósgyőr egy ilyen gól után és ekkora hátrányban a padlóra kerül, ám bármennyire hihetetlen, még a szünet előtt ki tudott egyenlíteni. A 43. percben Grozav mintegy 26 méterről talált a bal alsó sarokba (1-2), majd a félidő hosszabbításának a második percében Molnár lőtt 14 méterről ugyanoda (2-2).

 

A vendégeknek jól jött a szünet, volt idejük feldolgozni a két gyorsan kapott gólt, és a 63. percben már ismét vezettek. Igaz, ehhez kellett a partjelző is, mert Gazdag Dániel lesen kapta a labdát. Ő maga is csaknem megállt, kinézett az asszisztensre, majd amikor látta, hogy az nem emeli fel a zászlót, kapura húzott, majd kissé jobbról a kivetődő Antal felett a kapu jobb oldalába zúdította a labdát (2-3).

 

Hét perccel később nemcsak az eredményt, hanem a létszámot tekintve is hátrányba került a Diósgyőr. Polgár elvétette a labdát, Ugrai rácsapott, és egyedül vitte volna, ám Polgár éppen a tizenhatos előtt lerántotta. A játékvezető piros lapot mutatott fel a hazai védőnek, a szabadrúgásból Ugrai a jobb alsó sarkot célozta meg, Antal azonban bravúrral védett. A koreográfia ettől fogva egyértelmű volt: a Diósgyőr tíz emberrel harcolt, és persze kockáztatott az újabb egyenlítésért, a kispestiek pedig várták, mikor használhatják ki a hazai védelem fellazulását és az emberelőnyt egy jó kontrával. Az utóbbiak számítása vált be, a 89. percben egy szép ellentámadás során Gazdag a jobb oldalól okosan passzolt vissza a lendülettel érkező Ugrai elé, ő pedig nagyon pontosan lőtt a bal alsó sarokba (2-4). A Diósgyőr még csökkenthetett volna a különbségen, ám Iszlai 93. percben elvégzett tizenegyesét Tujvel megfogta. És még nem volt elég a diósgyőriek kínjaiból: a 94. percben Grozav a felezővonalnál csúnyán beleszállt Gazdagba, amiért ő is piros lapot kapott.

 

A gólokban gazdag mérkőzésen a Bp. Honvéd Gazdag Dániel remek teljesítményének és helyzetfelismerésének is köszönhetően megérdemelten nyert, megszerezve első pontjait a bajnokságban.

 

 

NB I, 4. FORDULÓ

Péntek:

Ferencváros–Paksi FC 5-0 (3-0) Groupama Aréna, 7021 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Nguen 1., 20., 28., F. Boli 46., 90+2. Kiállítva: Szélpál (63., Paks).

Szombat:

Mezőkövesd–Budafok 1-0 (0-0) Mezőkövesd, 1868 néző, jv.: Farkas Ádám. Gólszerző: Szerderov (50.).

DVTK–Bp. Honvéd 2-4 (2-2) Diósgyőr, 3917 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Grozav (43.), Molnár (45+2), illetve Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (89.). Kiállítva: Polgár (70.), Grozav (94.).

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30 (M4 Sport).

Vasárnap:

Újpest–Kisvárda 15.00 (M4 Sport+),

MTK–ZTE 17.30 (M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.