Bódog Tamás szerint a Bp. Honvéd játékosaiból a hit hiányzik

A Bp. Honvéd az egyetlen csapat a labdarúgó NB I-ben, amely még nem szerzett pontot. Nemcsak az eredmény, hanem a játék minősége is sok kritikára ad okot, és Bódog Tamás vezetőedző belátja, változásra van szükség. Elsősorban azért, mert a labdarúgók a meccseken nem merik alkalmazni azokat a taktikai elemeket, amelyek a felkészülés idején még jól működtek.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 8:30
null
Fotó: BALOGH_DAVID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az augusztus nem a Bp. Honvéd sikereitől volt hangos. A Magyar Kupa legutóbbi győztese kihagyta az első fordulót az NB I-ben, mert a Puskás Akadémia nem tudott kiállni a koronavírusos játékosai hiányában, majd a kispestiek előbb az újonc MTK-tól 3-1-re, most vasárnap pedig a Kisvárdától 2-1-re kaptak ki a Hidegkuti-stadionban. A két bajnoki között házigazdaként játszott az Európa-liga-selejtező első fordulójában a finn Turkuval, és hosszabbításban egy öngóllal sikerült kiharcolni a továbbjutást, de ez legalább összejött.

És ez legalább kicsit vigasztalhatja a Honvéd szurkolóit, akik a vasárnapi vereséget követően keresetlen őszinteséggel fogalmazták meg a véleményüket: leszedték a keresztvizet a játékosokról és az új vezetőedzőről, Bódog Tamásról is. Valahol érthető, hiszen nyilván nem teszi boldoggá őket az a tény, hogy a mezőny minden tagjának van már legalább egy pontja a tabellán, kivéve az ő kedvenceiket, akik így értelemszerűen az utolsó helyen szerénykednek. Ez úgy is kínos, hogy még nagyon sok meccs van hátra, mert maga a mutatott játék egyelőre több mint kiábrándító.

 

 

– Fájdalmas vereséget szenvedtünk, az első félidőben taktikailag fegyelmezetlenek voltunk – ismerte el a meccset követően Bódog Tamás. – Hibát hibára halmoztunk, ami nyilván a játék része, de nálunk túl sok volt az egyéni és egyszerű hiba. Talán a lábakban volt a csütörtöki Európa-liga-selejtező, de a végén nem éreztem, hogy a csapat rosszabb állapotban lett volna. Sajnos a játék minőségével akadtak gondok.

Felhozhatnánk a vezetőedző mentségére, hogy hét alapemberére sem számíthatott – Balogh Norbert, Banó-Szabó Bence, Baráth Botond, Amadou Moutari, Szendrei Norbert és Tamás Krisztián is sérült –, ráadásul Hidi Patrik is „összedrótozva” vállalta a játékot, igaz, e minősítés ellen ő tiltakozik, merthogy nem keres kifogásokat.

– Aki hadra fogható, az ott volt a keretben és játszott. Persze jobb lett volna, ha tudunk változtatni, friss embereket behozni, de a sérültek állapota nem engedte meg, hogy hosszabb legyen a kispadunk. Ettől függetlenül ennyi hibával nem lehet játszani – tette hozzá Bódog.

A vezetőedző nyilatkozatának legérdekesebb része az, amikor arról beszélt, hogy a korábbitól eltérő futballt szeretne játszatni a csapattal, a felkészülés hat hetében azt gyakorolták, és működött is, ám amint éles meccsen kellene bemutatni, a játékosok csődöt mondanak, nem merik felvállalni azt, amit kér tőlük. Mennek előre, de kicsit eszetlenül, és talán hiányzik belőlük a hit, ezért alighanem változtatnia kell az elképzelésein.

– A szurkolók eredményes, szenvedélyes, lelkes csapatot akarnak látni. A játékosok akaratával nincs gond, de nem látom a mindent elsöprő lendületet, azt a hitet, ami szükséges ahhoz, hogy eredményes legyél. De az edző ugyanúgy hibázik, mint ők, és ezt a problémát közösen kell megoldanunk.

A válogatott mérkőzései miatt most szünet következik, ami a Honvédnak nagyon jól jön. Lehet szusszanni egyet, kitalálni, a szakmai stáb hogyan adhatná meg a játékosoknak a hiányzó hitet. Ez biztosan nehezebb, mint a nem működő taktikai elemek sulykolása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.