Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Rossinak is figyelnie kell a BL-döntős Dortmund eme játékosára

A kapus Gregor Kobel alapember a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőre készülő Borussia Dortmundban, ám az Európa-bajnokságon valószínűleg mégsem ő, hanem a rutinos Yann Sommer védi majd a svájci válogatott kapuját. A BL-döntőt mindenesetre Marco Rossinak is érdemes ezzel a szemmel figyelni.

2024. 05. 28. 9:27
Gregor Kobel
Gregor Kobel alapember a BL-döntős Dortmundban Forrás: Borussia Dortmund
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gregor Kobel Zürichben született, ott is nevelkedett, a Grasshoppers csapatában kezdett el futballozni. Csupán 17 éves volt, amikor Németországba, a Hoffenheimhez szerződött. Ott is mutatkozott be a Bundesligában, de csak egyetlen meccsen védett a német első osztályban. Kölcsönbe előbb Augsburgba, majd Stuttgartba került. A svábok 2020-ben meg is vették, de Kobel csak egy idényt töltött Stuttgartban, mert feljebb lépett, a Dortmund szerződtette.

Gregor Kobel, Borussia Dortmund, BL-döntő, svájci válogatott, Marco Rossi
Gregor Kobel lábbal is magabiztos. Fotó: Borussia Dortmund

Eleinte nem volt alapember a népszerű német klubban, a jelen idényben azonban már egyértelműen ő volt az első számú kapus, a Bundesligában 27, a Bajnokok Ligájában 11 meccsen védett, fontos szerepet játszott abban, hogy a Dortmund egészen a döntőig menetelt és készülhet a Real Madrid elleni szombati fináléra.

Gregor Kobel öt mérkőzésen a svájci válogatottban is szerepelt már, ám az Európa-bajnokságon Murat Yakin, a svájci válogatott szövetségi kapitány valószínűleg változatlanul a rutinos, 35 éves Yann Sommernek szavaz bizalmat.

 

Sommer is Németországban, a Mönchengladbachnál töltötte a pályafutása javát. Az előző idényben a sérült Neuer pótlására leigazolta a Bayern München, ahol, ha nem is égett meg, de azért nem tündökölt. Sommer a nyáron továbbállt, az Internazionaléhoz igazolt, ahol viszont kiváló idényt teljesített, a Serie A-ban 34 meccsen csupán 19, a Bajnokok Ligájában pedig 7 meccsen 4 gólt kapott.

A harmadik svájci kapus, a 29 éves Yvon Mvogo az Európa-bajnoki selejtezősorozatban két találkozón védett, a francia élvonalbeli Lorient kapusa legfeljebb epizódszerepet kaphat a nyári kontinenstornán.

Az Origo terjedelmes elemző írásában posztról posztra mutatja be a svájci válogatottat, a mieink első ellenfelét az Európa-bajnokságon, és összehasonlítja a magyar játékosokkal, vajon melyik csapat az erősebb.

László Csaba a Metropolnak nyilatkozva arról beszélt, a svájci válogatottat ellentétek feszítik: tavaly több rutinos válogatott játékos a szövetséghez fordult, hogy menesszék Murat Yakin szövetségi kapitányt.

– A palotaforradalom azóta a hamvába hunyt, de a feszültség nem szűnt meg – mondta László Csaba.

Meglátjuk…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.