Játékra fel! – immár Szabó Tündével is

Az ötletgazda Vörös Eszter kezdetektől eltökélt abban, hogy űrfelvételen mutassa ki az COVID-19 járvány miatt elmaradt rendezvények okán bennrekedt energiát. A május 1-jei Nagy Játéknaphoz mind többen csatlakoznak, immár a kezdeményezés mellé állt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója is.

Magyar Nemzet
2020. 04. 23. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tünde nem csupán szakemberként, de édesanyaként is elkötelezett a sport és a sportszerű játék mellett. Kamuti Jenő számára a szabályok és viselkedési normák elsajátítását jelenti a játék. Hrutka Róbert Érted című dalában sikeres sportolók – Béres Alexandra, Földházi Zsófia, Gera Zoltán, Imre Géza, Kammerer Zoltán, Kásás Tamás, Kiss Balázs, dr. Kiss Gergő, Knapek Edina, Kovács Ágnes, Kovács Kokó István, Kovács Katalin, Kökény Bea, Mohamed Aida, Szász Emese, és Zala György – tesznek tanúbizonyságot a Nagy Játéknap elvei mellett.

A Bethesda Gyermekkórház orvosai május 1-jén délidőben, ha a körülmények engedik, extra játékot illesztenek a gyógyításba. Május 1-jén űrkutatási felvételek tesznek kísérletet arra, hogy rögzítsék a felszabaduló játékenergiát. Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége; védnöke, többek közt: Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető, mert számára élsportolóként és édesapaként is a játék mindenek felett áll.

– Minden szülőben ott van az a vágy, hogy a legjobbat szeretné a gyermekének. Három gyermekes édesanyaként, szülőként én is törekszem arra, hogy megadjam mindazt, amire a gyermekeimnek szüksége van, de rohanó világunkban, rengeteg kötelességünk mellett, sokszor épp azokra nem jut időnk, akik a legjobban igénylik a személyünket. Ezért csatlakoztam örömmel a Nagy Játéknap programhoz, és május 1-jén mi kedvencünket, a Twistert játsszuk majd. Bízom benne, hogy minél többen bekapcsolódnak a kezdeményezésbe, és a játék varázsával, a szeretet és összefogás erejével közösen sikerül tennünk egészségünkért, és a biztonsági intézkedések okozta bezártság érzése ellen. Sportvezetőként pedig arra buzdítok mindenkit, hogy ne csak május 1-jén, hanem bármikor, egy-egy hosszú és fárasztó nap után, ajándékozzuk meg szeretteinket, tanítványainkat, kollégáinkat és magunkat is akár csak fél óra felszabadult mozgással, örömteli játékkal – közölte Szabó Tünde.

– A Fair Play az élet szinte minden területén megjelenik. A tiszta, becsületes hozzáállás minden tevékenység alapja, így, mint nevében is szerepel, a játéké is. A játékkal, a játszással már kisgyerekkorban megtanuljuk a szabályokat és azokat a viselkedési formákat, melyekkel később az életben is boldogulunk. A játék tanít, nevel és nem utolsó sorban kikapcsol, azaz segít elvonatkoztatni a világban zajló negatív dolgoktól. Napjainkban ez különösképpen fontos, hiszen a Koronavírus okozta helyzetben mindannyiunkban rossz érzések, félelmek kavarognak. A kisgyermek kijátssza magából a félelmeit, így dolgozza fel az őt ért negatív érzéseket. Manapság a gyerekek mellett a felnőtteknek is erre van szükségük. A Nagy Játék Nap ezért is kitűnő alkalom arra, hogy elővegyük a játékos énünket, egy kis időre ismét gyerekké változzunk és játszva kapcsoljunk ki. Mindenkit buzdítunk rá, hogy csatlakozzon hozzánk és játsszon egy órát a Fair Play szellemében. A Fair Play-jel mindenki nyer – vallja Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

A Magyar Olimpiai Bizottság mellett a Sportegyesületek Országos Szövetsége támogatását is élvezi a jószolgálati kezdeményezés.

Május 1-jén akkor tehát játékra fel!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.