Két és fél év után visszatért a gerincműtéten átesett Géresi

Felkészülési mérkőzésen a Mol Fehérvár FC 2-2-es döntetlent játszott Pozsonyban a Slovan vendégeként. Az előző idényben megszokotthoz képest alaposan átalakult a Vidi kezdőcsapata. Két és fél év után újra játszott a gerincműtéten átesett Géresi Krisztián.

2020. 07. 28. 20:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidi az alábbi összeállításban lépett pályára: Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya – Nikolov, Pátkai – Nego, Houri, Petrjak – Zivzivadze.

Az előző idény felfedezettje, az 1999-es születésű Bolla Bendegúz ezek szerint akár alapember is lehet Márton Gábor formálódó együttesében. Az előző idény megszokott nevei közül hiányzik Juhász Roland és Huszti Szabolcs, akik visszavonultak, továbbá Elek Ákos, Futács Márkó és Georgi Milanov, akikre nem számítanak a Vidinél.

Géresi Krisztián újra a pályán
Fotó: Mirkó István

Nem kezdődött jól a meccs a fehérváriaknak, a Holman Dáviddal felálló hazaiak 25 perc után már 2-0-ra vezettek. Houri szabadrúgása után Stopira fejeséből a Vidi még szünet előtt szépített, majd a 64. percben Funsho egyenlített, igaz, Sulla kapus – feledve Róma dicsőségét – kapitális bakival járult hozzá ahhoz, hogy a lövésből gól legyen.

A Vidiben csereként beállt Géresi Krisztián is, aki legutóbb 2017 decemberében játszott bajnoki mérkőzést. Azóta gerincműtéten is átesett, nagy csönd övezte a rehabilitációját. Most végre eljött a pillanat, s újra játszott Még mindig csak 25 éves, 2016-ban az év gólját rúgta, reméljük, hamarosan korábbi formájában láthatjuk viszont.

Pályára lépett három fiatal, Nyári, Zeke és Fodor is – új Vidi alakul.

Slovan Bratislava (szlovák)–Mol Fehérvár FC 2-2 (2-1)

Fehérvár: Kovácsik – Bolla (Fiola, a szünetben), Muszliu (Vágó, a szünetben), Stopira (Rus, a szünetben), Hangya (Géresi, 73.) – Nikolov (Nyári P., 73.), Pátkai (Bamgboye, a szünetben) – Nego (Hodzic, a szünetben), Houri, Petrjak (Zeke, 73.) – Zivzivadze (Nikolics, a szünetben)

Gólszerző: De Marco (22.), Medved (26.)., ill. Stopira (31.), Bamgboye (63.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.