Bogdán van, Dzsudzsák nincs – Marco Rossi keretet hirdetett

Marco Rossi keretet hirdetett, harminc labdarúgó kezdi meg a felkészülést május 17-én az Európa-bajnokságra. A keret több érdekes nevet tartalmaz, de a kapitány elsősorban a selejtezőkön sikeres játékosaiban bízik.

Magyar Nemzet
2021. 05. 06. 12:44
null
Bogdán Ádám még nem kapott gólt a Fradi kapusaként
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságra május 17-től kezdődő felkészülésre a bő keretét. Ebben harminc játékos kapott helyet. Érdekesség, hogy Marco Rossi meghívta az edzőtáborba Bogdán Ádámot, a Ferencváros kapusát is. A hússzoros válogatott Bogdán Ádám legutóbb a 2016-os Eb-t megelőzően, 2016. március 26-án szerepelt a válogatottban, a horvátok elleni 1-1-es döntetlennel zárult felkészülési meccsen. Sokáig úgy tűnt, akár az Eb-keretbe is bekerülhet, de az akkori szövetségi kapitány, Bernd Storck végül nem vitte el a franciaországi tornára.

 

Bogdán Ádám öt év után tér vissza a keretbe
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Az Eb-részvételt kivívó játékosok mellett az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Hahn János meghívását már korábban bejelentette Marco Rossi, így az MTK-ban kitűnő teljesítményt nyújtó és az azóta az FC Dallashoz szerződő Schön Szabolcs és a Puskás Akadémiában szereplő Spandler Csaba meghívása az első számú meglepetés a keretben. nincs a névsorban, így ő lemarad az Eb-ről.

– Ahogy korábban már többször elmondtam, főként azokra a játékosokra számítok, akik oroszlánrészt vállaltak az Eb-kijutásból és a Nemzetek Ligája-feljutásból – összegzett Marco Rossi. – Ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy többségük többnyire játékban legyen, rendszeresen játsszon a klubjában. Az egyetlen kivételt jelenti, aki januári klubváltása óta nincs játékban, azonban jelenleg ő az első számú tehetségünk, a válogatott egyik kulcsembere. Ha június 1-jéig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához.

 

A magyar válogatott bő kerete

 

Marco Rossi az Európa-bajnokságra 26 játékost nevezhet majd. A magyar válogatott felkészülési programja már ismert. Május 17-én kezdődik a felkészülés Telkiben, javarészt az itthon játszó, a bajnoki szereplésüket egy héttel korábban befejező futballistákkal. Május 25-től az ausztriai edzőtáborba utazik a csapat, a keret ott válik teljessé a németországi légiósok csatlakozásával. Rossi a tervek szerint június 1-jén hirdeti ki a szűkített Eb-keretét. Június 4-én Ciprussal, június 8-án pedig Írországgal játszik felkészülési mérkőzést válogatottunk, a tervek szerint az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a június 15-i, Portugália elleni Eb-rajtot megelőzően, amikor már a Puskás Arénában fogadják a mieink az Eb-címvédőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.